Létrehozva: 2019.04.02.

Dagad a parkolási botrány a budapesti bevásárlóközpontban

Óbuda egyik legnagyobb bevásárló központjában botrányos parkolási rendszer borzolja a vásárlók és látogatók idegeit. Az egy hónapja fizetõssé vált rendszerben nem elég, hogy bankkártyával nem lehet fizetni, de visszajárót sem ad mindig a gép. Ráadásul az egész plázában egyetlenegy automata mûködik. Folyamatos a kígyózó, szitkozódó sor.

Hatalmas tömeg állt sorban múlt hét péntek este az óbudai EuroCenterben. Õk már túl voltak a vásárláson, vagy éppen a mozin, és szerettek volna kocsival hazamenni. A szitkozódó, ideges emberek a kritikán aluli fizetős parkolási rendszert szidták, amit egy hónapja vezettek be a plázában. Míg az első három óra ingyenes, utána óránként 700 forintba kerül a parkolás. De nem ez a baj.

„Az Eurocenterbe jöttünk, hogy megnézzünk egy színházi előadást. A színdarab végén szembesültünk az új parkolási rendszerrel. A tájékoztatás nem volt megfelelő, negyedórán át kerestük a parkolóautomatát, ahol ráadásul csaknem fél órát álltunk sorba, mert az egész pláza parkolójára egyetlen egy automata jutott” – panaszolta el problémáját lapunknak Szabó Éva.

Van, mikor pénzt sem ad vissza a gép

Éva és családja nincs egyedül a parkolás okozta bosszúsággal, a színházi előadások és mozivetítések után rengetegen állnak sorba az automatánál rendszeresen, amiből mindösszesen egyetlen van az egész plázában és az is a mélygarázsban. Ráadásul a fizetés sem a legegyszerűbb. Bár kártyaolvasó van a gépen, de bankkártyát nem fogad el, és olyan is előfordult már, hogy visszaadni sem tudott túlfizetés esetén.

„Egészen biztos, hogy nem megyek a bevásárlóközpontba addig, amíg nem oldják meg a parkolást. Nem elég, hogy csak készpénzzel lehet fizetni, de amikor ott jártunk, akkor egy papírt is ráragasztottak, miszerint visszaadni sem tud a gép. Felháborító az egész” – fakadt ki az EuroCenter közösségi oldalán egy férfi.

Sorban álláskor is ketyeg a parkolás

Pénteken és hétvégén, amikor óriási a tömeg a fővárosi plázákban még katasztrofálisabb a helyzet. Sokan azon is kiakadtak, hogy amikor a parkolás kifizetéséhez állnak sorba, akkor is ketyeg az idő:

„A párommal múlt hét pénteken voltunk az Eurocenterben. Bevásároltunk, aztán beültünk egy filmre. Több mint 3 órát voltunk bent, így már mindképp fizetnünk kellett volna. De az automata keresése és a majdnem egyórányi sorban állás miatt jóval többet kellett kifizetni az automatába” – mondta a %Ripost%-nak  Edit, aki kérte, hogy ne írjuk le a vezetéknevét.

A Facebookon csak nyugtatnak

A történtek után nem csoda, hogy panaszosok hada lepte el az EuroCenter közösségi oldalát. Vélemények és bejegyzések alatti kommentek örökítik meg a tarthatatlan helyzetet. A forrongó bejegyzésekre pedig egy sablon válasz érkezik csak, miszerint fontos a vásárlók véleménye és majd mérlegelik a parkolási rendszer működését.

Kérdéseinkkel megkerestük a bevásárlóközpont vezetését, ám csak néhány nap múlva ígértek választ a parkolási botránnyal kapcsolatban.

A szándék jó, a megvalósítás botrányos Mint a %Ripost% korábban beszámolt róla, az Aréna Pláza után az óbudai EuroCenter is fizetőssé tette a parkolást március 5-én az agglomerációból ingázók miatt. Õk ugyanis a pláza parkolójában leparkolták a kocsijukat és tömegközlekedéssel mentek a belvárosba. Noha az első három óra ingyenes, utána 700 forintot kell óránként kifizetni, ami az ingázókat elriasztotta, de sok vásárlóval is kiszúrtak így. A pláza korábbi válasza szerint a vásárlóiknak akartak kedvezni ezzel a húzással, hogy ne kelljen órákat körözniük parkolóhely miatt.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Részegen csinált botrányos interjút a Dortmund sztárjával a liverpooli legenda - videó

origo.hu

Újabb drámai lépés a világháború felé - Ezt követeli Macron

borsonline.hu

(rém)Álommeló az RTL-en, kiborítja a a stábtagokat Balogh Levente

vg.hu

Az egyik legnagyobb magyarországi akkumulátorgyár: most jelentették be, máris betelt az összes állás

ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

hirtv.hu

Bayer Zsolt: Gazember a családban

origo.hu

Borzalmas gyerekbántalmazás Érden: fejbe dobott egy kisfiút a nevelő

lakaskultura.hu

Legyen a terasz a nappali folytatása: skandináv életérzés a kertben is

ripost.hu

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

ripost.hu

"Élettelenül fekszik" - Elhunyt a profi sportoló kisbabája, szívszaggató sorokkal búcsúzik

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Az orvosok szörnyű jóslata: 9 évet él már csak a hetedik osztályos Krisztián

INSIDER

Egy gyönyörű, fiatal lányt keres a rendőrség: nem láttad véletlen Laurát?

INSIDER

Hányingerkeltő: A Nébih azonnal bezárta a II. kerületi éttermet, olyan meghökkentő állapotok uralkodtak – Videó

INSIDER

Trükköznek a magyar eperrel az árusok - Ne hagyd magad átverni!