Létrehozva: 2019.04.02.

Dagad a parkolási botrány a budapesti bevásárlóközpontban

Óbuda egyik legnagyobb bevásárló központjában botrányos parkolási rendszer borzolja a vásárlók és látogatók idegeit. Az egy hónapja fizetõssé vált rendszerben nem elég, hogy bankkártyával nem lehet fizetni, de visszajárót sem ad mindig a gép. Ráadásul az egész plázában egyetlenegy automata mûködik. Folyamatos a kígyózó, szitkozódó sor.

Hatalmas tömeg állt sorban múlt hét péntek este az óbudai EuroCenterben. Õk már túl voltak a vásárláson, vagy éppen a mozin, és szerettek volna kocsival hazamenni. A szitkozódó, ideges emberek a kritikán aluli fizetős parkolási rendszert szidták, amit egy hónapja vezettek be a plázában. Míg az első három óra ingyenes, utána óránként 700 forintba kerül a parkolás. De nem ez a baj.

„Az Eurocenterbe jöttünk, hogy megnézzünk egy színházi előadást. A színdarab végén szembesültünk az új parkolási rendszerrel. A tájékoztatás nem volt megfelelő, negyedórán át kerestük a parkolóautomatát, ahol ráadásul csaknem fél órát álltunk sorba, mert az egész pláza parkolójára egyetlen egy automata jutott” – panaszolta el problémáját lapunknak Szabó Éva.

Van, mikor pénzt sem ad vissza a gép

Éva és családja nincs egyedül a parkolás okozta bosszúsággal, a színházi előadások és mozivetítések után rengetegen állnak sorba az automatánál rendszeresen, amiből mindösszesen egyetlen van az egész plázában és az is a mélygarázsban. Ráadásul a fizetés sem a legegyszerűbb. Bár kártyaolvasó van a gépen, de bankkártyát nem fogad el, és olyan is előfordult már, hogy visszaadni sem tudott túlfizetés esetén.

„Egészen biztos, hogy nem megyek a bevásárlóközpontba addig, amíg nem oldják meg a parkolást. Nem elég, hogy csak készpénzzel lehet fizetni, de amikor ott jártunk, akkor egy papírt is ráragasztottak, miszerint visszaadni sem tud a gép. Felháborító az egész” – fakadt ki az EuroCenter közösségi oldalán egy férfi.

Sorban álláskor is ketyeg a parkolás

Pénteken és hétvégén, amikor óriási a tömeg a fővárosi plázákban még katasztrofálisabb a helyzet. Sokan azon is kiakadtak, hogy amikor a parkolás kifizetéséhez állnak sorba, akkor is ketyeg az idő:

„A párommal múlt hét pénteken voltunk az Eurocenterben. Bevásároltunk, aztán beültünk egy filmre. Több mint 3 órát voltunk bent, így már mindképp fizetnünk kellett volna. De az automata keresése és a majdnem egyórányi sorban állás miatt jóval többet kellett kifizetni az automatába” – mondta a %Ripost%-nak  Edit, aki kérte, hogy ne írjuk le a vezetéknevét.

A Facebookon csak nyugtatnak

A történtek után nem csoda, hogy panaszosok hada lepte el az EuroCenter közösségi oldalát. Vélemények és bejegyzések alatti kommentek örökítik meg a tarthatatlan helyzetet. A forrongó bejegyzésekre pedig egy sablon válasz érkezik csak, miszerint fontos a vásárlók véleménye és majd mérlegelik a parkolási rendszer működését.

Kérdéseinkkel megkerestük a bevásárlóközpont vezetését, ám csak néhány nap múlva ígértek választ a parkolási botránnyal kapcsolatban.

A szándék jó, a megvalósítás botrányos Mint a %Ripost% korábban beszámolt róla, az Aréna Pláza után az óbudai EuroCenter is fizetőssé tette a parkolást március 5-én az agglomerációból ingázók miatt. Õk ugyanis a pláza parkolójában leparkolták a kocsijukat és tömegközlekedéssel mentek a belvárosba. Noha az első három óra ingyenes, utána 700 forintot kell óránként kifizetni, ami az ingázókat elriasztotta, de sok vásárlóval is kiszúrtak így. A pláza korábbi válasza szerint a vásárlóiknak akartak kedvezni ezzel a húzással, hogy ne kelljen órákat körözniük parkolóhely miatt.

origo.hu

Az egy nap alatt szupersztárrá vált Ádám Martin nem fél, s üzent a németeknek - videó

ripost.hu

"Végre újra itt!" – falatnyi topban jelentette be a hírt Stana Alexandra

metropol.hu

Ezt nem vártuk: Matthäus aljas módon rúgott bele a magyarokba

magyarnemzet.hu

Botrány az Eb-n, keményen támadja az európai szövetséget a volt játékvezető

ripost.hu

Nem hiszed el, mi a sokáig roppanós kovászos uborka titka

magyarnemzet.hu

Donáth és a Momentum csúfos veresége, megbukott a magyargyűlölet

ripost.hu

Ez a retró kvíz még azon is kifog, aki benne élt!

astronet.hu

Nyári angyalhoroszkóp 2024: ezt üzeni neked az őrangyalod!

ripost.hu

Nem kopogtatni kell a dinnyét vásárláskor, mutatjuk, hogy találod meg a legjobbat

ripost.hu

Varga Miklós Joe és a kisfia, Alexander: „Belehalnék, ha hétvégi apuka lennék”

ripost.hu

Még a rutinos sofőrők is megbukhatnak ezen a KRESZ-teszten – te vajon átmész?

ripost.hu

A legjobb dolog a világon: megmutatta kislányát Krausz Gábor

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Kormányinfó: kiderült, mit gondol a kormány a választás eredményéről

INSIDER

Megállapodott Orbán Viktor és a NATO-főtitkár: nem mennek magyar katonák Ukrajnába

INSIDER

Magyar Péter tévés hisztije megint bizonyította: erőszakos, nárcisztikus személyiség

INSIDER

"Csak annyit kértem, tartsák rendben" – Ildikó segíteni akart a tűzeset károsultjainak, de rosszul sült el a jótékonykodás

INSIDER

Ez ma minden autóst érint: rendkívüli bejelentést tett a rendőrség

INSIDER

Berobban a kánikula: az ország jelentős részére figyelmeztetést adtak ki

INSIDER

Két életmentés a dunaújvárosi strandon: 16 éves fiú szíve állt meg, és 70 éves nő lett rosszul

INSIDER

"Lassan már nem féltem, inkább ideges voltam, hogy mi a francot akar "– Kata évekig élt együtt az előző lakó szellemével