3 éve

Ezt tette a mentősökkel a férfi

Egy 35 év körüli férfi maga kérte a mentõk segítségét, mert egy rossz mozdulat után már mozdulni sem bírt. A mentõk rövid idõn belül megérkeztek a panelházba, ahova a megadott kód segítségével hamar bejutottak. Ekkor még nem sejtették, hogy csak 25 perc múlva találkoznak majd betegükkel.

A mentésirányításon dolgozók jól tudják, hogy sokszor nem a közúti balesetek pontos helyszínének leírása, hanem egy-egy lakcím okozza a nagyobb nehézséget, amin akár életek is múlhatnak –írják az Országos Mentőszolgálat Facebook oldalán.

A megadott emeleten ugyanis senki nem várta a mentőket  és még hasonló név sem szerepelt a csengőkön. A mentők  a mentésirányítástól kértek segítséget, akik azonnal visszahívták a bejelentőt. A férfi továbbra is ragaszkodott a megadott emelethez és miután nehezen mozgott, percekig tartott amíg telefonnal a fülén kibicegett a folyosóra. Ott nem látta a mentőket , ezért mérgesen kérte számon  a telefonost,  hogy miért szórakozik vele.

A mentésirányitó rutinos volt, egy kérdéssel megmentette a helyzetet:

„Mit lát kiírva a liftnél, hanyadik emeleten van?”


Kiderült: a  beteg két teljes emeletet tévedett saját lakcíme megadásakor. Miután fény derült a valóságra, a mentők ellátták és stabil állapotban szállították kórházba a férfit.

A férfi maga sem értette, hogyan téveszthette el a szinteket, valószínűleg túlságosan izgult amikor a mentőket tárcsázta.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!