Létrehozva: 2019.02.10.

Orbán: A magyarok ismét hisznek a jövőjükben

Orbán Viktor megtartotta 21. évértékelõjét a Várkert Bazárban. A miniszterelnök úgy fogalmazott: nemzetünk tíz év alatt talpra állt és visszavette a sorsa feletti rendelkezés jogát.

Orbán Viktor beszédét azzal kezdte, mindig meglepi, milyen sokan eljönnek az évértékelőre. Soha rosszabb évet, mint a 2018-as volt - tette hozzá.

A miniszterelnök emlékeztetett arra, harmadszor is kétharmaddal nyertek, a magyar gazdaság is majdnem öt százalékkal nőtt. „Mondhatnák, hogy vak tyúk is talál szemet. Na de nem háromszor”. Meglátása szerint valóban mély összefüggés van a politika és a gazdaság között, az eredménynek nem a véletlennek köszönhető.

„Hét éve folyamatosan növekszik a gazdaság, és ezért nagyon keményen megdolgozott az ország” - mondta Orbán. „Köszönetet és hálát kell mondani azoknak, akik becsülettel dolgoznak” - tette hozzá. Köszönet azoknak, akik tudták, hogy növekvő fizetés csak akkor van, ha a kormányzás világa is rendezett. „Csak akkor lehetünk sikeresek, ha együtt sírunk és együtt nevetünk”.

Orbán Viktor elmondta, a magyarok ma sokat dolgoznak, tervezgetnek, iparkodnak, hogy valamit átadjanak a gyermekeiknek. Mi ez, ha nem felemelkedéstörténet? - mondta Orbán. A magyarok ismét hisznek a jövőjükben.

Képes-e a magyar nemzet túlélni? Nemzetünk mintegy tíz év alatt talpra állt, visszavette a sorsa feletti rendelkezés jogát. Győzni fogunk, újra és újra.

 

Számunkra a győzelem azt jelenti, hogy nem a pártunk, hanem az ország nyerni fog - mondta Orbán. "Mi vagyunk az a közösség, ami mindig is azt akarta, hogy mindenkinek legyen helye a magyar jövőben. Nem azért csináljuk a politikát, hogy divatos eszméknek hódoljunk, hanem, hogy a magyar nemzet fennmaradjon" - mondta a kormányfő. Magyarország 15 millió szétfutó életből áll, de ezt egyesíteni kell. Orbán kijelentette, hogy mindenkinek azt kell kapnia, ami az ő érdekét szolgálja.

A jövő biztosítása a legfontosabb

Orbán Viktor elmondta, hogy sikeres vállalkozóinkra vár egy történelmi feladat, miszerint az ország területén kívül kell létrehozni olyan befektetéseket, aminek a profitját haza tudják hozni. Erre még legalább kell tíz év. "Sokak számára a biztonságos élet és a jövő biztosítása a legfontosabb" - tette hozzá.

Sajnos még mindig százezrek vannak szegénységben, de róluk a magyar baloldal lemondott, mivel segélyekkel próbálta őket kordában tartani. "Mi mindenkinek adtunk esélyt a felemelkedésre" - tette hozzá.

A kormányfő kijelentette: Magyarország az a hely, ahol mindenkinek jó lesz magyarnak lenni, és lépésről lépésre, kitartó munkával

fel fogjuk számolni a szegénységet Magyarországon".

Úgy fogalmazott: "Ulti ellen ásszal, szegénység ellen munkával." Mindenkinek lesz munkája, otthona, minden gyermeknek lesz bölcsőde, óvoda, iskola, étkezés és tankönyv, lesz támogatás a fiataloknak, és jut mindenkinek tisztes idős kor is - sorolta Orbán Viktor.

Orbán Viktor szólt arról is, hogy kommunista-náci szövetség körvonalazódik. Az ellenzék tévészékházbeli tevékenységét gyenge színészkísérletnek nevezte. "Az ellenzék vezetői inkább komédiásnak tűnnek, mint komoly politikusoknak, a Parlamentben és az MTVA épületében történt randalírozás pályakezdő színészek útkereső próbálkozásának tűnik".

Talpig úriemberek. Talpig - node onnan fölfelé?

A miniszterelnök szavai szerint a magyar ellenzék bevándorláspárti politikusok gyülekezete, akiket Soros György és az európai bürokraták tartanak lélegeztetőgépen. Orbán Viktor hangsúlyozta: Magyarországon megtörténhetett a szocialisták és a szélsőjobb koalíciója, és "ez maga a politikai pornográfia".

A kormányfő kiemelte: azt kell hallanunk, hogy a zsidó származású képviselők listázása nem jelent antiszemitizmust, és aki ezt mondja, még főpolgármester akar lenni, "ahelyett, hogy csendben elkullogna a kertek alatt". "Erre csak annyit mondhatunk: szégyen!" - fogalmazott.

 

Az új internacionalizmus fellegvára Brüsszel

Az új internacionalizmus fellegvárának Brüsszelt, eszközének pedig a bevándorlást nevezte meg Orbán Viktor. A kormányfő szerint megint vannak, akik nemzetek nélküli világot, nyílt társadalmat akarnak, nemzetek feletti világkormányt "eszkábálnak", és ma is külföldről irányítják őket.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a bevándorlóországokban keresztény-muszlim világ jön létre folyamatosan zsugorodó keresztény aránnyal. Azonban "nekünk, közép-európaiaknak még megvan a saját jövőnk" - hangsúlyozta.

Orbán Viktor az évértékelőn hétpontos családvédelmi akciótervet jelentett be.

 
 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Menekülnek az ukránok, itt az oroszok megsemmisítő csapása

origo.hu

Újabb eligazítást tartott a Présember, mutatjuk, kiket hívott meg

metropol.hu

Házasság első látásra: Bogi felfedte az igazságot

vg.hu

Olajat talált a Mol Magyarországon

life.hu

Mókusszerűvé vált Jennifer Aniston arca: plasztikai sebész magyarázza el az okokat

hirtv.hu

Sorra állnak be Magyar Péter mögé a jobbik jelenlegi és ex politikusai

origo.hu

Szívszorító titkok és keserűségek Haumann Péter életében és halálában

mindmegette.hu

Figyelmeztet a szakember: nem mindig jó döntés air fryerben sütni-főzni

ripost.hu

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Szijjártó Péter: a NATO átlépte a vörös vonalat! - Videó

INSIDER

Rendkívüli bejelentés érkezett az üzemanyagárakról, ekkor lép életbe

INSIDER

Hirtelen indultak be a fájások, szülés után jött a sokk Győr-Moson-Sopronban

INSIDER

Ilyet még nem láttál: ezzel a módszerrel próbáltak pénzhez jutni a csalók