Létrehozva: 2019.01.02.

Hamarosan eldől a Teréz körúti robbantó sorsa - Újra ügyvédet cserélt!

A Ripost megtudta: egy régi-új ügyvéd képviseli majd a robbantót a nemsokára kezdõdõ másodfokú eljárás során! P. László Gergelyt szeptemberben életfogytiglanra ítélték, mert házi készítésû bombát robbantott a Teréz körúton, két rendõr életveszélyesen megsérült.

Ahogy arról a %Ripost% részletesen beszámolt róla, életfogytiglani fegyházra ítélték a 2016-os Teréz körúti robbantás elkövetőjét azzal, hogy 25 év után kerülhet legkorábban feltételesen szabadlábra. P. László Gergely nem jelent meg a tárgyaláson, telefonon értesült a súlyos döntésről. A védelem felmentésért, a vád súlyosbításért fellebbezett. A %Ripost% megbízható forrásból úgy értesült: már nem dr. Jován László látja el a robbantó védelmét, hanem egy korábbi védője, dr. Szikinger István kapott megbízást. Õ a hetedik védője az ügy során. Lapunk úgy tudja, hogy korábban nem volt felhőtlen a viszony Szikinger és a 24 éves vádlott közt, de a robbantó elnézést kért korábbi viselkedéséért, így az ügyvéd ismét elvállalta a védelmét. Most együtt készülnek a másodfokú tárgyalásra, amit várhatóan tavaszra tűz ki a törvényszék. Kerestük az ügyvédet, de nem értük el.

 

Beismerő vallomást tett

P. László Gergelyt a merénylet után három héttel fogták el Keszthelyen, de hónapokig nem volt hajlandó megszólalni. Tavaly februárban tett beismerő vallomást. Elismerte, hogy ő készítette a bombát, ő választotta ki a helyszínt, ő robbantott, az ő táskájának a maradványait találták meg a helyszínen.

Azt vallotta, hogy nem volt társa, arra azonban nem adott magyarázatot, miért robbantott. Júniusban újabb vallomást tett: a rendőrök fegyverét szerette volna megszerezni, mert nem érezte magát biztonságban, állítása szerint nem e világi erők próbálták meg ráerőltetni az akaratukat.

 

Kinevette áldozatait

A tárgyalásra beidézték a robbantásban megsérült két rendőrt. Szabina és László részletesen elmesélte, mi történt velük a végzetes napon. A járőr vallomása közben a vádlott unott arccal, a fejét vakargatva izgett-mozgott. Közömbösen, majd mosolyogva nézett a megsérült rendőrnőre, és csupán egyetlen kérdése volt a bíróhoz: az, hogy mikor lesz vége a tárgyalásnak. Unta áldozatai vallomását, egyedül az tetszett neki, amikor a rabosításáról készült fotókat kivetítették.

 

Többször is bolondnak tettette magát

P. László Gergely többször botrányt okozott a tárgyaláson, végül saját kérésére nem is vett részt azokon. A férfiről hat szakember is megállapította, hogy bár személyiségzavara van, nem elmebeteg, tehát büntethető. A %Ripost% úgy értesült, hogy az ítélethirdetés után a férfi magába roskadt, és azt motyogta magában: „Félek, de nem beszélhetek”. Azt nem lehet tudni, hogy mitől fél, de a bíróságon a Hold energiáiról és a lélekvándorlásról beszélt volna szívesen.

Mindezek fényében érdekes, mi fog történni a másodfokú tárgyaláson, hogyan indokolja a védelem a felmentés iránti kérelmet.

 

Maradandó sérülést szenvedtek a rendőrök
P. László Gergely az ítélet szerint 2016. szeptember 24-én késő este Budapesten, a Teréz körúton egy általa készített pokolgéppel életveszélyesen megsebesített két rendőrt. Mindkét áldozata maradandó halláskárosodást szenvedett. A rendőrnőnek koponyatörése, nyílt lábszártörése lett, kisagyába beállt egy szög. Társának a belső szerve sérült. Egy járókelő könnyebb combsérülést szenvedett. Az elkövető nem sokkal később e-mailben írta le a Belügyminisztériumnak, hogyan készítette a bombát. Egy másik levelet is találtak a számítógépén, ebben újabb halálos kimenetelű robbantásokkal fenyegetve követelt volna egymillió eurót.
A bíróság minősített emberölési kísérletben, robbanószerrel való visszaélésben és terrorcselekmény előkészítésében találta bűnösnek. Az életfogytig tartó fegyház mellett 110 millió forint megtérítésére is kötelezték.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szoboszlai kezdett, de a Liverpool nem tudott csodát tenni az Európa-ligában

origo.hu

Remegve menekült a kérdések elől Magyar Péter - videó

borsonline.hu

Visszatért a színpadra a Nemzeti Színház lebénult művésze

vg.hu

Hiába adna egy magyar cég havi 600–700 ezer nettót, nincs jelentkező az állásra

metropol.hu

„Már most jobb Dibusz Dénesnél” - Marco Rossi törheti a fejét a kapusposzton

origo.hu

Így búcsúznak a sztárok Azahriah menedzserétől

travelo.hu

Csodájára járnak a színpompás dunántúli völgynek, ahol azáleák virágoznak

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Melyik jegyben születtél? Így mosolyog rád nyáron a szerencse

ripost.hu

Nem hiszed el, miből él most Klapka György lánya

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

„Harcolni fogok azért, hogy élhessen!” - sokan támogatják Dominikot, akin csak az 1,3 milliárdos terápia segíthet

INSIDER

Megtörten nyilatkoztak a szülők: patkány harapta össze kiságyában a csecsemőt Pest vármegyében

INSIDER

Hátborzongató, ami a tragédiák sújtotta óbudai ház lakóival történt: Tóth Veráék azonnal elköltöztek

INSIDER

Csekkold le most, hogy be vagy-e jelentve!