3 éve

Elképesztő, mivel mentenék ki a futónő begerjedt támadóját

Míg más esetekben súlyosbító körülmény, a Makai Viktória futónõt szexre kényszerítõ H. Istvánnál szerényebb büntetést hozhat az orvosi szakvélemény.

Ha egy nagylelkű bíróval találja szembe magát, akár letöltendő börtönbüntetés nélkül is megúszhatja a brutális támadást H. István, aki szexért erőszakoskodott Makai Viktória futónővel. A Bors mindezt az ügyben kirendelt igazságügyi elmeorvosi szakértői véleményre, illetve H. István védőügyvédjének szavaira hivatkozva írja.
A lap információi szerint az igazságügyi elmeorvosi szakértői véleményben az áll: a 37 éves férfi csak korlátozottan volt beszámítható a bűncselekmény időpontjában.

A megállapítás szerint úgynevezett abortív kóros ittasság állapotában szenvedett az ügyfelem. Ez a tudatzavari állapot súlyos fokban korlátozta abban, hogy a cselekménye társadalomra való veszélyességét és súlyát megítélje” – mondta dr. Vidákovics Béla, a szexuális erőszakkal gyanúsított férfi ügyvédje.

Az ügyészség korábbi közlése szerint István akár nyolc évet is kaphat, ám a szakvélemény tudatában ennél jóval kevesebbel is megúszhatja.

A fennálló elmeműködés időleges tudatzavarral járó kóros állapot, amely minőségileg különbözik a szokványos részegségtől, s átmeneti elmebetegségi állapotnak tekinthető. Erre tekintettel a büntetést korlátlan mértékben enyhíthetik” – magyarázta az ügyvéd.

A szőke óriás egy céges buliról tartott haza biciklivel, amikor leteperte, s szexre próbálta kényszeríteni az éppen futó anyát.

Több mint két hónapja történt, de még mindig kettős látásom van. A támadóm nemrég írt egy bocsánatkérő levelet, amit elküldött az ügyvédjének. Erről a védő tájékoztatott, de mondtam neki, hogy az ügy lezárultáig nem veszem át” – mondta Viktória a Borsnak.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!