3 éve

Megijedtek a rengeteg kalauztól

Hatalmas razzia volt a magyar vasútvonalon, megdöbbentõ az eredmény!

Ez bizony bejött, rengeteg bliccelő megijedt! Közel kétszeresére nőtt a jegyárbevétel a Dunakeszi és Dunakeszi-Gyártelep vasútállomáson a MÁV-Start novemberi, fokozott jegyellenőrzési akciójának köszönhetően.

A vasúttársaság közölte, hogy Dunakeszi állomáson november 7-én 4200 utas váltott jegyet, a bevétel 130 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, Dunakeszi-Gyártelepen november 6-án pedig 10 140-en váltottak menetjegyet, a bevétel 106 százalékkal haladta meg a tavaly azonos időszakot. Hangsúlyozták, a két állomáson továbbra is folytatják a jegyellenőrzést, a közterület-felügyelők bevonásával.

Hozzátették: más települések polgármestereivel is együttműködne hasonló akciók lebonyolításában.

A fokozott jegyellenőrzések célja a vasúttársaság szerint nem a büntetés, hanem az, hogy kvesebb legyen a bliccelő.  A MÁV az utasoknak a sorban állás elkerülésére az internetes jegyértékesítést ajánlják.

Szeptemberben, a Budapest-Vác vonalon végzett ellenőrzési akciósorozat 16 napján 442 utasnak nem volt jegye és a helyszínen sem akart jegyet venni. Menetjegyet 1693 utasnak adtak ki az ellenőrzések során.
    Októberben Pilis, Albertirsa és Vác állomásokon tartottak fokozott jegyellenőrzést két héten át, ebben az időszakban 919 felszállás előtt jeggyel nem rendelkező utasnak adtak ki menetjegyet, közel 600 utast mondott le önként az utazási szándékáról - tették hozzá.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!