4 éve

Erre a magyar találmányra gerjed fél Amerika

Egy hazai találmány, a szabadulószoba szórakoztatja fél Amerikát! A fiatal közgazdász, Gábossy Ákos egész hálózatot épített ki a tengerentúlon magyar feltalálók, bûvészek és résztvevõk ötletei alapján.

Gábossy Ákos egy évig az Egyesült Államokban járt középiskolába, de az egyetemet már itthon végezte el. Az amerikai játszóházak mintájára elindította a Kac-Kac játszóházat a Kökin, majd a Milipop játszóházat a Millenárison.

Ezeknek a tapasztalatai és a középiskolai élményei alapján vágott bele a szabadulószobás bizniszbe.

Magyarországon akkor kezdett divattá válni ez a szórakozási forma, először itt nyitott egyet, de aztán meg sem állt Hollywoodig.

Az első amerikai szabadulószobát 2014-ben ott nyitotta, s azóta több is működik különböző tengerentúli városokban.


Ezek franchise rendszerben dolgoznak, vagyis mi adjuk meg, mit hogyan kell megépíteni, de aztán a vállalkozó építteti meg és üzemelteti

– mondta el a %Ripost%-nak az élelmes fiatalember, aki Magyarországról irányítja amerikai bizniszét.

„Gyakran kérünk fel a szoba témájához értő szakembereket, így a szabadulószobák kialakításához magyar feltalálók, bűvészek is hozzájárulnak az ötleteikkel. A díszletekből is sok minden Magyarországon készül, van itt egy műhelyünk, onnan szállítjuk a kész elemeket Amerikába. Vigyáznak arra, hogy közel egymáshoz ne legyen két egyforma szoba, minél többfélét tudjanak kipróbálni a játékosok."


Ákos nem csak a tengerentúlon, itthon is terjeszkedik, ám most egy új típusú létesítményben gondolkodik:

„Nem csak szabadulószobák lesznek, hanem étterem és közösségi terek is, hogy akik együtt játszanak, utána együtt is ebédelhessenek vagy vacsorázhassanak, s más közös programot is csinálhassanak. A szobák pedig számos új meglepetést tartogatnak majd a haladó játékosok számára is.”


Ákos tényleg elmondhatja, hogy a hobbija a munkája, ami ráadásul jól jövedelmez. Tudja, hogyan lehet egy jó ötletből megélni és a magyar fifikát megfizettetni!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!