tóth gabi
Ez aztán már több a soknál, drágább a leveszöldség, mint a leveshús! - jelezte a Ripost több olvasója is. Utánajártunk, és kiderül: csaknem kétszer annyit kell fizetni ezért a levesbe való zöldségért, mint a leveshúsért. Valaha hamishúslevest készített, aki spórolni akart, ma azon gondolkodnak a háziasszonyok, mivel pótolhatnák a zöldséget.
Meglepetés éri azt, aki hétvégére húslevest szeretne főzni, és bevásárol hozzá.
Ha csirkeaprólékból készíti a levest, a hús kilóját már 140 forintért megveheti, pulykanyakból 800 forintért kaphat egy kilót, de ha marha leveshúsból főzi, akkor is legfeljebb 1300 forintot kell fizetnie a húsért.
Ezt az árat a Tescóban fotóztuk (1999 Ft/kg):
Ezt pedig az Auchanban (1899 Ft/kg):
Vagyis jóformán kétszer annyit kell fizetni a levesbe való fehérrépáért, mint a húsért. A piacon 1400-1800 forint közötti árakat találtunk, egy hipermarketben elérte a fehérrépa ára a kétezer forintot! Egy másik hipermarketben volt a legolcsóbb, ott 1500 forintot kértek érte.
Ha te is kíváncsi vagy arra, hogy miért ilyen drága és mivel lehet helyettesíteni, akkor keresd a %Ripost% napilapot pénteken az újságárusoknál!