tóth gabi
Nyolcezer miskolci gyermek örülhet: javul a menza! A most átadott fõzõkonyha a garancia erre, ami az egyik legnagyobb és legkorszerûbb az országban.
Modern főzőkonyhát adott át a GasztVitál Csoport, ami naponta nyolcezer diákot fog ellátni már az induláskor.
A csoport tavaly áprilisban vette át a miskolci közétkeztetést, azt vállalva, hogy tíz év alatt 85 millió forintos beruházást hajt végre. Ehhez képest alig másfél év alatt 370 millió forintot költöttek fejlesztésre. A 300 millió forintba kerülő főzőkonyha a Diósgyőr-Vasgyári Szakképző Iskola és Kollégium területén épült fel egy év alatt, elsősorban helyi vállalkozók bevonásával.
A menza igazi dicsérete, ha étkezés után kiürül a tányér. De azért a bizonyítvány is számít: a GasztVitál Csoport Miskolcon összesen napi 15 ezer adag ebédet főz, s a bizonyítványa nincs messze a kitűnőtől: átlaga 4,74, ami öt „tantárgyból” (mennyiség, minőség, étlap, szállítás, higiénia) áll össze.
A csoport feladata egyébként nem egyszerű az ország harmadik legnagyobb városában. Nemcsak többet, jobbat, egészségesebbet kell főzni, hanem változatosat is. A borsodi megyeszékhely 101 tálalókonyhája ugyanis gyakorlatilag minden korosztályt kiszolgál: a legfiatalabb ellátott 8 hónapos, míg a legidősebb 102 éves.