Létrehozva: 2018.08.29.

Borzalom Zuglóban: Ilyen ocsmányságot rég láttak a kerületben élő nők

A nyári hõhullám miatt úgy elszaporodtak a patkányok, hogy hiába irtják õket, egyre nagyobb gondot okoznak. Csak Budapesten naponta több mint száz bejelentés érkezik, a patkányirtók nem gyõzik a munkát, a lakók viszont félnek és undorodnak a rágcsálóktól.

Nem gondolta Molnár Vanda, aki júliusban panaszkodott patkányinvázióra, hogy csak azután jön még a java! A békásmegyeri édesanya két és fél éves kisfiát féltette a rágcsálóktól, ezért hirdetett küzdelmet ellenük a %Ripost% segítségével. Mint kiderült, a fővárosban hetekig szünetelt a patkányirtás, épp abban az időben, ami leginkább kedvez a szaporodásuknak, mivel Budapest más cégekre bízta az irtást, mint aki évek óta csinálta. A régi cég már nem, az új még nem dolgozott, a patkányok pedig szépen elszaporodtak.

Bár már kétszer is voltak itt irtani, még mindig rengeteg a patkány

számolt be a %Ripost%-nak Molnár Vanda.

Először 30 deka mérget szórtak szét, másodszorra már egy kilót, de a töltés másik fele is tele van lyukakkal.

Az anyuka nap mint nap betemeti a házuk felé eső patkánylyukakat, de már kezd kimerülni a lassan másfél hónapja tartó küzdelemtől.

Nem tudtam, mibe tenyerelek bele. Én csak a kisfiamat akartam biztonságban tudni, nem gondoltam, hogy hónapokon át tartó küzdelem veszi kezdetét

- mondta Vanda.

Magánszemélyként mi is felhívtuk az új patkányirtó céget. Az ügyfélszolgálaton először nem vették fel a telefont, de udvariasan visszahívták kollégánkat. A felvilágosítást adó hölgy azt mondta, még mindig hosszabb a várakozási idő, mint a szerződésben ígért 24 óra, mert rengeteg a munkájuk.

"Rengeteg bejelentést kapunk, kerületeként naponta ötöt-hatot is, így a tervezettnél jóval több, napi 8-10 gépjárművel dolgozunk" – mondta el a %Ripost%-nak Reisinger Mátyás, az új patkányirtó cég, az RNBH Konzorcium vezetője.

Az elmaradást már pótoltuk, de a helyzet valóban súlyos. A legtöbb patkányt Zuglóból jelentik, egyelőre nem tudjuk, miért.

A nagy meleg és a csapadékos időjárás kedvez a patkányok szaporodási kedvének. Budapesten csökkent a csatornába kerülő víz mennyisége, emiatt is több a száraz rész a csatornában, ami jó élőhelyet biztosít a rágcsálóknak. A harmadik ok, hogy sokan a csatornába öntik az ételmaradékot."

Mint a %Ripost% megtudta, sokan nem várnak az ingyenes patkányirtásra, inkább fizetős szolgáltatást vesznek igénybe, csak hogy végre megszabaduljanak a rágcsálóktól.

 

Hol tehet bejelentést?
A lakosság számára ingyenes a patkányirtás, a bejelentéseket az RNBH Konzorcium a 06/70-364-6531 telefonszámon fogadja hétfőtől péntekig, 8– 16 óra között. A köztes időszakokban üzenetrögzítő fogadja a hívásokat. E-mailen a [email protected] címen lehet bejelenteni a patkányészleléseket. A bejelentőben jelölje meg az észlelés pontos helyét (irányítószám, utca, házszám), rövid leírást a látottakról (például: élő patkány a pincében), valamint adja meg elérhetőségét, lehetőleg egy telefonszámot, amelyen elérik Önt.

 

Fontos, hogy folyamatosan irtsák!

A rágcsálókat folyamatosan irtani kell, nagyon fontos, hogy ne teljen el több nap a bejelentés és az irtószer kihelyezése között – hívta fel a figyelmet dr. Bajomi Dániel, a Magyar Kártevőirtók Országos Szövetségének elnöke. – Kora ősszel a legtöbb a patkány, ezért is fontos, hogy ahol észlelik a rágcsáló jelenlétét, ott azonnal megkezdődjön az irtása. A lakosság is sokat tehet: a táplálékot tartalmazó szemét vonzza a patkányokat, így a higiénia és a szemét megfelelő kezelése is segít.

 

Németországban is gond

A Bild címlapon számol be róla, hogy az elmúlt években fokozatosan nőtt a patkányészlelések és bejelentések száma a német nagyvárosokban. A szakértők egyetértenek abban, hogy a több hete tartó szokatlan hőhullám kedvez a patkány szaporodásának, a kiszáradt csatornákban pedig könnyen fel tudnak kapaszkodni a felszínre. Berlinben tavaly tízezernél is több bejelentés érkezett a környezetért és a higiéniáért felelős hivatalhoz, várhatóan idén megdől ez a rekord is. Hamburgban sem jobb a helyzet, ott a becslések szerint öt patkány jut egy emberre, vagyis nyolcmilliónál is több rágcsáló él az északi kikötővárosban.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ezt követeli Zelenszkij az ukrán sportolóktól

ripost.hu

Újabb lehetetlen teszt, az emberek 1 százalékába tartozol, ha sikerül

mindmegette.hu

Gordon Ramsay elárulta, hogyan készül a tökéletes, ropogós sült krumpli

magyarnemzet.hu

Újabb jegyzőkönyv került elő: öngyilkosságot színlelt Magyar Péter

life.hu

7 szigorú szabály, amelyet a királyi családnak be kell tartania a közösségi médiában

magyarnemzet.hu

Elbukott Jakab Péter pártja, nem indulhatnak az EP-választáson

origo.hu

Madeleine McCann tragédiája: szomorú évfordulóhoz érkezett a világ leghíresebb gyerekeltűnési ügye

lakaskultura.hu

A '60-as és '70-es évek hippikultúráját ünnepli az IKEA: szívet melengető, ikonikus darabok térnek vissza

mandiner.hu

Fizetett propagandistákkal akarja lejáratni ellenfeleit Magyar Péter

ripost.hu

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

ripost.hu

"Élettelenül fekszik" - Elhunyt a profi sportoló kisbabája, szívszaggató sorokkal búcsúzik

ripost.hu

Nincs visszaút, 4 csillagjegy életet forgatja fel gyökeresen a telihold!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Öngyilkosságot hazudott Magyar Péter

INSIDER

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Gyászol a rendőrség: tragikus hirtelenséggel hunyt el egy kollégájuk

INSIDER

Már a legszörnyűbbtől tartanak: TBC-kezelés után veszett nyoma Renátának

INSIDER

"Lehet, hogy még közöttünk jár" - Még mindig keresik a szentesi Andrea gyilkosát, rettegnek a helyiek

INSIDER

Sokarcú lesz a tavasz folytatása: köd, zápor, napsütés, és erős szél is lehet