4 éve

Ezzel támadják a súlyos beteg kisfiú segítőjét

Rengeteg támadás éri Molnár Renátát, azt a 25 éves lányt, aki szabadideje nagy részét arra szenteli, hogy a nagybeteg Farkas Ricsin segítsen. A százhalombattai lány szervezi a tízkilósra fogyott, autoimmun betegséggel született 15 éves fiú számára a gyûjtéseket, de sokan azzal vádolják, hogy csak hasznot akar húzni a fiúból. A kétkedés leállította az adományozást, ami nagy baj a családnak.

"Egyre több olyan üzenetet kapok, hogy nem szeretetből segítek Ricsin, hanem lenyúlom a pénzét. Ez felháborító! A rosszindulatú emberek miatt megállt az adományozás 61 ezer forintnál, holott 1 millió volna a cél, hogy Ricsit egy bécsi professzor kezelésbe vehesse" - mondja Reni, akinek a szervezésében tavaly egy hónap alatt 700 ezer forintot gyűjtöttek össze a tininek.

"Azért jönnek az én számlámra az adományok, mert nem volt lehetőségünk alapítványt szervezni. Az anyukának nincs ideje a fiú felügyelete mellett, nekem viszont van, így volt a legkézenfekvőbb. A szülők hozzáférnek a netbankhoz, a saját dolgaimra van egy privát fiókom!" - nyugtatja meg a felháborodókat Reni a %Ripost%-on keresztül. A lánynak szívügye, hogy kis barátja jobban legyen.

"Akkora élni akarás van ebben a gyerekben! Hihetetlenül megszerettem, már családtagnak tekintenek a szülők."

Õrülten fontos, hogy összegyűjtsük a külföldi orvosra a pénzt, hogy javítani lehessen a látásán, és hogy kivegyék a nyakából a művénát

- mondja. Sosem büszkélkedik vele, de a %Ripost% megtudta, hogy a gyűjtések végösszegét mindig kiegészíti több tízezer forinttal.

Mint ahogy megírtuk, Ricsi nemrég kórházba került, mert majdnem kiszáradt. Azóta jobban van, már hazamehetett és a veseköve is kisebb lett.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!