RETRO RÁDIÓ

Mostantól hivatalosan is tilos túl barna lángost sütni

Mostantól hivatalosan is tilos túl barna lángost sütni
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2018. 04. 16. 22:03

Jaj annak a lángossütõnek, amelyik túl barna lángost ad a vendég kezébe! Mostantól ugyanis országszerte elindultak a lángoskommandók! Április közepétõl a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal ellenõrei járják a lángosozókat, hogy megnézzék, túlsütik-e a kedvelt hazai ételt.

Nem szabad túl magas hőfokon sütni a lángost, mert úgy egy rákkeltő vegyület, az úgynevezett akrilamid válik ki belőle. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei szombat óta járják az ország lángossütőit, hogy megnézzék, hol sütik túl a lángosokat. A sütödékben annyi csupán a teendő, hogy barna helyett aranysárgára kell sütni a lángosokat! A Nébih azt is megmondta, ehhez hány fok az ideális sütési hőmérséklet: a 175 fokot semmiképp sem szabad meghaladni!

A %Ripost% egy óbudai lángosházban járt, ahol megnéztük, hány fokon készítik az aranysárga, ropogós lángost.

Arról, hogy mit mond a szigorításról a sütöde tulajdonosa, s miért is veszélyes ennyire az akrilamid, illetve, mit szólnak az ellenőrzéshez a vendégek, a %Ripost% keddi lapszámában olvashatsz részletesen! Keresd az újságárusoknál!

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.