tóth gabi
Senki sincs biztonságban, bármelyik konyhába kerülhetett szennyezett kömény, így amíg a fûszerpiacon rendet nem tesznek - elbúcsúzhatunk kedvenc magyaros ételeinktõl -, hacsak nem vizsgáljuk át szemenként a magokat.
Egy turistacsoport több tagja rosszul lett egy budapesti étteremben, miután gulyáslevest ettek. Voltak, akik csak könnyebb, ketten - egyikük várandós nő - viszont komolyabb mérgezést szenvedtek és csütörtökön kórházba kerültek.
A Honvédkórházban végzett vizsgálatok megállapították, hogy atropinmérgezést szenvedtek. A veszélyes, idegrendszerre ható atropin a csattanó maszlagban található.
Azonban nem csak a turisták fáztak rá, senki sincs biztonságban, bármelyik konyhába kerülhetett szennyezett kömény, ezért egy ideig – amíg a köménypiacon rendet nem tesznek – elbúcsúzhatunk kedvenc magyaros ételeinktől.
Mit tehet a háziasszony? Az éttermekben is kaphatok a veszélyes köményből? A gyerekem menzai ebédjébe is belekerülhetett? Ha kíváncsi vagy a válaszokra, keresd a szombati Ripost napilapot az újságárusoknál!