Létrehozva: 2018.02.16.

Veszélyes terméket vettek le a polcokról, sokakat megbetegíthet

A gluténérzékenyek egészsége kerülhet veszélybe, ha a kukorica chips-bõl fogyasztanak.

Gluténmentes, bio kukorica chips-ben mutatott ki a belga gyártó 29,4-33,1 mg/kg mennyiségű glutént – értesült a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A termékből Magyarország mellett 24 uniós tagállamba és Svájcba szállítottak.

Magyarországon a Mediline Kft.-hez, a 4 Elem Natural Kft.-hez, valamint az Auchan, és a dm üzleteibe is került a termékből, amelyet a vállalkozások már ki is vontak a forgalomból.

A termék adatai:

  • A termék neve: Acapulco Bio Tortilla Chips, Natúr
  • Gyártó: Snack Food Poco Loco nv (Roeselare), Belgium
  • Tételszám: 37331
  • Minőség-megőrzési idő: 2018. május 27.
  • RASFF referenciaszám: 2018.0272
  • A Nébih felhívja a gluténérzékeny vásárlók figyelmét, hogy a fenti azonosító adatoknak megfelelő termék fogyasztása egészségügyi panaszokat okozhat.

    A gluténérzékenység, melyet más néven cöliákiának vagy lisztérzékenységnek is neveznek egy autoimmun betegség, melynek kiváltó tényezője a gabonafélékben található fehérje, a glutén. Kialakulásában genetikai tényezők is szerepet játszanak. A betegség a vékonybél nyálkahártyájának elváltozásával jár, amely felszívódási problémákhoz vezet. Tünetei főleg emésztőrendszeri tünetek, pl. hányás, hasmenés, bélbántalom, puffadás, gyomor és bélhurut lehetnek.

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek