4 éve

Múlt századi módszerek egy mórahalmi iskolában: megdöbbentő dolgot állít a nagymama

A nagymama szerint a tanító néni fegyelmezésként a csaphoz rángatta unokáját, majd szappannal mosta ki a gyerek száját. A kislány félelmében bepisilt...

Dühös bejegyzést tett közzé a Facebookon egy mórahalmi nagymama, aki írásában azt állítja, kisunokája száját szappannal mosta ki egy tanítónő a mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskolában múlt hét szerdán. A kislány félelmében bepisilt. Egész nap a pisis ruhájában tartózkodott az iskolában délután fél 5-ig. Azóta fél a szobában villany nélkül maradni – osztotta meg a nagymama.

A bejegyzés nem látott mértékű indulathullámot gerjesztett, sokan felháborodtak a tanítónő múlt századot idéző módszerein. Ugyanakkor akadtak, akik megkérdőjelezték a nagymama szavahihetőségét, és úgy gondolják, a kislány nem mondott igazat a vele történtekről.

A bejegyzést a kislány édesanyja sem hagyta szó nélkül.

A kislányom nem szent, és olykor megérdemli a büntetést. Viszont úgy gondolom, hogy ez a fajta fegyelmezés túlmegy a határon. Valóban ez történt. A tanárnővel és igazgatónővel is beszéltem. Nem én hoztam nyilvánosságra, hi­szen nem az a megoldás! Nem lehet vérző, habzó szájjal tanárt fenyegetéssel elintézni. Van hivatalos módja. Az más, hogy szívem szerint hogyan cselekedtem volna, valószínűleg én húztam volna a rövidebbet” – írta érthető indulattal a kis Gréti édesanyja.

A tanítót megrovásban részesítették.
Múlt hét pénteken megtörtént a vizsgálat, melyet a szülővel egyetértésben lezártunk. Ezután viszont a szülő hozzájárulása és meggyőződésem szerint tú­lozva kirobbant az ügy, ezért hétfőn újraindítottuk a vizsgálatot. Mindenkinek az az érdeke, hogy tisztázzuk a helyzetet, ezért újra alaposan szeretnénk körbejárni az ügyet – mondta el a Borsnak Kazi Mária intézményvezető. Mint mondta, szeretnék megvédeni az iskola hírnevét, ezért újra meghallgatják a tanítónőt, a kislányt és a szülőket is. Későbbre ígért tájékoztatást.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!