4 éve

Fordulat a veronai busztragédia ügyében

A Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjai és tanárai közül 17-en vesztették életüket az A4-es autópályán tavaly januárban történt tömegszerencsétlenségben.

Két hó­na­pon belül vádat emel­het az olasz ügyész­ség a ta­va­lyi ve­ro­nai busz­bal­eset ügyé­ben, gon­dat­lan em­ber­ölés miatt - kö­zölte Ang­ela Bar­bag­lio ve­ro­nai fő­ügyész.

Az áldozatok hozzátartozói nem kaptak hivatalos tájékoztatást, holott Olaszországban már le is zárult a nyomozás. Krizsány László, aki 15 éves lányát vesztette el, azt mondta, hogy ennek ellenére valaki be szokta dobni a postaládájába az iratokat, amikből kiderül, hogy mire jutott eddig a Nemzeti Nyomozóiroda. Eszerint az autóbusz nem volt forgalomképes, ráadásul olyan sofőr vezette, aki nem volt képes a jármű vezetésére.

Olaszországban már tavaly lezárták a nyomozást. A veronai főügyész arról is beszámolt a Hír TV-n, hogy a vádiratot már hivatala elkészítette, azt el kell juttatni az érintettekhez, vagyis a bűncselekmény feltételezett elkövetőihez, akik ellen ez alapján elindulhat az eljárás.

Szombaton a VII. kerületben a fasori református templomban emlékeznek a halottakra. A Hősök terénél pedig letesznek egy emlékmű-alapkövet, ezen az áldozatok nevei szerepelnek majd.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!