4 éve

Dráma a szülőszobán: örökre megvakult a fejbe rúgott szülésznő

Az 53 éves asszony egy szülésnél segédkezett, amikor a vajúdó anyuka a nagy fájdalmában fejbe rúgta õt.

Éjszakai műszakban dolgoztam aznap, de álmomban sem gondoltam volna, hogy több évtized után az utolsó szülést vezetem le – sóhajtott felidézve a sorsfordító estét Marianna.

Marianna a vajúdó asszony fölé hajolt, aki hatalmas erővel fejbe rúgta, valószínűleg fájdalmában.

Az iszonyú erejű és teljesen váratlan rúgás a bal szememet találta telibe.

Életemben nem éreztem ehhez hasonló fájdalmat, de tudtam, hogy semmi mással nem törődhetek, csak a kismamával és azzal, hogy a csecsemő épségben megszülessen. Még az ilyenkor szokásos teendőket is elvégeztem az újszülött körül, csak ezután törődtem magammal – mondta a Blikknek a baleset miatt azóta nyugdíjazott szülésznő.

A szakember azért kényszerült örökre felhagyni imádott hivatásával, mert a baleset életre szóló károsodással járt: Marianna szeméről levált a retina, amelyet többórás műtéttel sem sikerült visszaoperálniuk az orvosoknak. Az operáció után jött a végzetes, lesújtó diagnózis: megvakult a bal szemére, így a szülőágy mellett sem segédkezhet többé. A nő szerint a kórház igazgatója kezdetben végtelenül tisztességesen és emberien állt a történethez, később azonban az is nyilvánvalóvá vált, hogy az intézmény sem foglalkoztatni nem tudja, de kártérítést sem fizet neki.

Teljesen egyértelmű, hogy ügyfelem üzemi baleset áldozata lett, hiszen mi mást szenvedhetett volna, amikor a szeme világának elveszítésével járó baleset a kórházban, a szülőszobában, a szülőágy mellett, konkrét munkavégzé­s közben történt vele – mondta dr. Lichy József, Marian­na ügy­védje. – Így a bírósághoz fordulunk, ahol reményeink szerint kimondják, hogy 5 millió forint nem vagyoni kártérítés és havi járadék illeti meg Mariannát a jövedelemkiesése miatt.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!