Létrehozva: 2017.10.20.

Mégis kiszabadulhat a szülőgyilkos győri sportlövő?

N. Norbert lelõtte az anyját és annak élettársát, majd a rendõrökre is tüzet nyitott. A legsúlyosabb magyarországi büntetést kapta. Ügyvédje mégis lát reményt...

Tényleges életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte a Győri Ítélőtábla azt a felsőgallai férfit, aki 2015 nyarán, engedéllyel tartott fegyverével szabályosan kivégezte a saját anyját és annak élettársát. A jogerős ítélet szerint soha többé nem szabadulhat.

Elszakadt a cérna

A %Ripost% úgy tudja, hogy a fiukat folyamatos befolyás alatt tartó anya és nevelőapa kapcsolata akkor romlott meg N. Norberttel, amikor az nemet mondott a szülők által kinézett feleségre és mást vett el. Onnantól mindent megtettek, hogy egymás ellen fordítsák a házaspárt. Az anya több hatóságnál is feljelentette építőipari vállalkozó fia cégeit, sőt megfenyegette a fiát és a menyét, hogy a gyámhatósággal elveteti tőlük a gyerekeiket. Úgy tűnt, az évtizedeken át tartó áskálódás sikerrel jár: Norbert felesége bejelentette, hogy nem bírja tovább és elválik.

A férfi ezután nagy mennyiségű sör és kábítószer hatása alatt szülei házához ment Tatabányára. 2015. július 11-én, hajnali három körül az anya élettársa nyitott ajtót és pofon vágta a hobbi sportlövőt, aki válaszul előbb szíven, majd fejbe lőtte a férfit. Ezután berontott a házba és főbe lőtte az anyját, majd golyót eresztett a nő hátába is.

Két órán át ült a halántékához szorított pisztollyal

A házhoz két rendőrautó érkezett, a férfi azokat is azonnal célba vette és többször tüzet nyitott. A helyszínre riasztott túsztárgyaló órákig beszélt a férfival, aki közben a halántékához szorította a pisztolyát. Norbertet végül a fia mozdította ki a holtpontról, miatta nem vetett véget az életének. A támadót a TEK fegyverezte le és fogta el.

 

Nincs enyhítő körülmény

N. Norbert szeme könnybe lábadt, amikor észrevette, hogy fia is ott ül a teremben. A férfi, aki korábban kétszer is megpróbált véget vetni az életének, sírva mondta tegnap a bíróságon: nagyon megbánta, ami történt. Ha tudná, visszacsinálná. Ám szavai nem hatották meg a bíróságot, a férfi a Magyarországon kiszabható legsúlyosabb büntetést, tényleges életfogytiglant kapott.

A védőügyvéd az alábbi érvekkel próbált hatni a törvényszékre – sikertelenül:

1. Önhibáján kívül ölt?

Kiderült, hogy a vádlott 18 éves fia feljelentést tett a saját anyja ellen. Azt állította, látta, hogy a nő nagy mennyiségű kokaint kevert a férje sörébe. – Szokatlan, hogy egy fiú feljelentést tegyen a saját anyja ellen, s az ügyben valóban indult rendőrségi eljárás. Ha szavai bizonyítást nyernek, az alapot adhat egy perújrafelvételhez. Ám egy ilyen procedúra egy-két évet is igénybe vehet – nyilatkozta a Ripostnak N. Norbert védőügyvéde, dr. Suhai Szabolcs.

2. Szülei terrorizálták

Szülei évtizedekig beleszóltak a férfi életébe, rossz szemmel nézték a választottját. Tudatosan egymásnak ugrasztották őket, a férfi anyja azzal fenyegetőzött, hogy gyámhatósággal veteti el tőlük a gyermekeiket. Nem csoda, hogy ami annyira megromlott a pár kapcsolata, hogy a feleség kijelentette: válni akar. A bíróság szerint ugyanakkor ez nem ok arra, hogy valaki hidegvérrel kivégezzen két embert.

3. Ha akarja, megölhette volna a rendőröket is

A védő azzal is érvelt, hogy védence sportlövő volt, ezért pontosan céloz. Ha nagyon akarta volna, eltalálja a rendőröket. A bíróság szerint ez a felvetés nem helytálló, hiszen tudta, hogy a szolgálati autóban rendőrök ülnek, mégis szitává lőtte a rendőrautót.

4. Személyiségzavara volt

Bár a szakértői vélemény megállapított a férfinál egyfajta személyiségzavart, ám olyan fokút, ami a lakosság 90 százalékánál fennáll. Így ezt sem vette figyelembe a bíróság.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Drámai fordulat jöhet a frontvonalon

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

mindmegette.hu

Figyelmeztet a szakember: nem mindig jó döntés air fryerben sütni-főzni

vg.hu

Óriási bejelentés van készülőben: új autógyár épülhet Magyarországon

life.hu

Mókusszerűvé vált Jennifer Aniston arca: plasztikai sebész magyarázza el az okokat

origo.hu

Dadog, makog, összevissza beszél a zavarba jött Cseh "Katka" - videó

mindmegette.hu

Ma ünnepli születésnapját Borbás Marcsi: legjobb receptjeivel köszöntjük

ripost.hu

Ezt az egyszerű lépést soha ne felejtsd el, hogy isteni ropogós legyen a rántott hús

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Jákob Zoltán átlépett egy határt! Nincs visszaút

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

„Szemét, iszonyú bűz, és patkányok mindenhol” - 10 éve küzd szomszédjával Zelka

INSIDER

Neked menne? Ez a teszt tuti, hogy megizzaszt!

INSIDER

Szentkirályi Alexandra a felújított Városligetben piknikezett a budapesti fiatalokkal

INSIDER

Menczer Tamás: Brüsszelben változás kell, hogy Európában béke legyen