tóth gabi
Egészen meredeken ível fel a vaj ára. Kétszer annyit fizethetünk érte, mint tavaly ilyenkor. Ráadásul külföldön sem jobb a helyzet.
Hihetetlen: a kenyérre kenhető luxuskrém, a Nutella árát is lenyomta a vaj. A zsíros tejből készülő termékért egész Európában kisebb vagyonokat kérnek, s a magyar piacon található hazai és külföldi vajak ára is egy év alatt gyakorlatilag a duplájára nőtt.
A %Ripost% a döbbenetes drágulás nyomába eredt!
Hiába sütötték rá egykor az egészségtelenség bélyegét, nemrég kiderült, hogy tévedés az egész és érdemes vajat fogyasztani! Kár, hogy a nagy felfedezés azután történt, hogy a tej ára drasztikusan leesett és sokan csődbe mentek. Így ma kevesebb európai gazda állít elő jó minőségű és magas zsírtartalmú tejet, ami a vaj alapja. Ráadásul Kína is bejelentkezett tejért az öreg kontinens piacára, ami komolyan csökkentette a zsíros tej, illetve az abból készülő tejtermékek mennyiségét. Ez pedig ijesztő drágulást hozott.
A szerdai %Ripost%-ban alaposan körbejárjuk a témát: nem csak annak nézünk utána, hogy a vaj áremelkedése milyen más területre hat még ki, de arra is adunk ötleteket, mivel válthatjuk ki a vajat, ha szendvicset vagy éppen süteményt szeretnénk készíteni.