5 éve

Extrém mentőakció Budapesten: Az OMSZ szolgálatosai jelesre vizsgáztak

A mentõsök számtalan nehéz szituációval találkoznak az utakon, többször vészhelyzet közben. Most például egy friss jogosítvánnyal rendelkezõ autós fulladt le a mentõautó elõtt.

Eszméletlen férfihez riasztották Budapest egyik mentőtiszti kocsiját a minap. A szirénázó autó előtt viszont lefulladt egy autó, amiben egy friss jogosítvánnyal rendelkező vezető ült. Járművével teljesen elzárta az utat, kikerülni sem lehetett.

Bajtársaink megálltak, hisz kikerülni lehetetlen volt a kereszteződés közepén álló, T betűs járművet. A tanuló többszöri próbálkozásra sem tudott elindulni, amikor a mentő vezetője különös módon oldotta meg a helyzetet. Kezébe vette a mikrofont és azon keresztül segített. - Tedd egyesbe és lassan engedd fel a kuplungot! Kis gázt! - instruálta a tanulót bajtársunk!

Szerencsére az autó így elindult, vezetője rögtön félreállt, a mentő tovább tudott haladni. A tanuló hálásan, két kezét összetéve köszönte meg a segítséget. A helyszín melletti buszmegállóban hangos tapssal jutalmazták a türelmes és hős mentőst, aki tettével és gyors reakciójával másodperceket nyert.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!