5 éve

Újabb fordulat a soroksári gyilkosság ügyében

A nõre a szokásos esti futás közben támadtak rá ketten. Durva dolgok derültek ki!

Az Európai Unió adatbázisában nem szerepelnek a soroksári futónő gyilkosainak DNS-profiljai. A rendőrség kizárta, hogy ugyanezek a tettesek ölték volna meg a Népligetben tavaly megtalált asszonyt. A nyomozás határidejét várhatóan meghosszabbítják.

A Magyar Idők úgy tudja, hogy a nyomozók azt tartják a legvalószínűbbnek, hogy olyan külföldiek – ukránok vagy törökök – lehetnek a gyilkosok, akik időszakosan fordulnak meg Magyarországon. 

Soroksár külterületén támadták meg a 36 éves családanyát 2013. szeptember 25-én kora este, szokásos kocogása közben. A holttestére másnap hajnalban találtak rá. Támadói lemeztelenítették, speciá­lis matrózcsomókat használva megkötözték, brutálisan megverték, megbecstelenítették, majd megfojtották. A nyomozók 450, az áldozattal valamilyen módon kapcsolatba került embert hallgattak ki, számoltattak el, ám valamennyit kizárták elkövetőként.

A szakértői vizsgálat végére két ismeretlen, de egyértelműen európai férfitól származó DNS-nyom maradt. Az asszony keményen védekezett, körmei alatt vérnyomokat és bőrfoszlányokat találtak. Ezekből és a megfojtásához használt kötélről egy fiatalabb és egy idősebb férfi DNS-ét rögzítették. A nyomozók kriminálpszichológusok közreműködésével felállították a két tettes profilját. Az idősebb támadó volt a domináns, ő erőszakolta, majd fojtotta meg a nőt, a fiatalabb az áldozat lefogásában, összekötözésében segíthetett.

A nyomozók szerint az asszony ismerte az idősebb támadóját. A gyilkosok nem rokonok, de munkatársak lehetnek, akik rendszeresen járnak Magyarországra, mint például dunai hajósok vagy kamionosok Ukrajnából vagy Törökország európai részéből. Nem tervezték az asszony megölését, azt csak azután tették meg, hogy a nő nem engedett nekik.

Mind a soroksári futónő, mind a Népligetben meggyilkolt asszony ügyében továbbra is él az 5-5 millió forintos nyomravezetői díj.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!