5 éve

Rendőrök gázolták halálra a gyanútlan Józsefet, meglepő részletek derültek ki

Két szolgálatban lévõ rendõr ütötte el Szigetszentmiklóson a 41 éves Kovács Józsefet, aki a balesetet követõen a kórházban meghalt.

A sofőr a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság szolgálatban lévő járőre. A tragédia estéjén József a barátaival ünnepelte az egyik társuk születésnapját a belvárosban. Tíz óra körül úgy döntött, hogy elköszön és hazaindul. Általában a Csepelig közlekedő HÉV-vel szokott utazni, a baleset előtt valamiért mégis Szigetszentmiklóson kötött ki.

Nem tudjuk, hogy került oda. Lekéshette az utolsó HÉV-et, talán elaludt a buszon– mondta az elhunyt férfi nővére.

A baleset körülményei­ről nem sokat tudni, de az biztos, hogy a rendőrautó valamiért áttért a szembe oldali sávba, ahol elgázolta a hazafelé tartó Józsefet, aki súlyosan és életveszélyesen megsérült . Válságos állapotban vitték kórházba, ahol néhány óra múlva meghalt.

Vasárnap reggel még vittem neki törölközőt, de már nem volt kinek odaadnom. Nekünk hajnalban csak azt mondták, hogy életveszélyes az állapota, álmomban sem gondoltam, hogy már soha többé nem láthatom a testvéremet – mondta a Borsnak a nő, aki elárulta: másnap közös családi összejövetelt tartottak volna, amit Józseffel már nagyon vártak.

A baleset körülményeit vizsgálják.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!