5 éve

Elfekvőben tették tönkre a szívbeteg Attila életét: 30 milliót követel

Dányi Attila vezetés közben lett rosszul. Szúró fájdalmat érzett a mellkasában, egybõl tudta, hogy nagy a baj, így azonnal a legközelebbi kórházba hajtott...

Attilát az intenzív osztály helyett az elfekvőbe rakták, csak később derült ki a szörnyű diagnózis. Az állapota azóta rengeteget romlott. A teherbírása minimálisra csökkent, folyamatosan fullad, szívritmuszavarral küzd, és a vérnyomása is ingadozik.

Korábban is volt már szívinfarktusom. Ezt egyből közöltem is az első orvossal, aki azonban eléggé lekezelően viselkedett velem. Elvégeztek néhány vizsgálatot, majd befektettek egy osztályra –  mondta Attila, aki azt hitte, hogy rögvest katéterezésre kerül sor, de ez elmaradt. Másnap reggel rájött, hogy valójában nem is az intenzíven, hanem az elfekvőben töltötte az éjszakát.

 - Rá egy nappal a főorvos elvégzett rajtam egy szívultrahangot. Feszült volt, de nem mondta meg, hogy mi a baj – mondta. A súlyos károsodásra csak azután derült fény, hogy egy fővárosi kórházba szállították.

– A bal szívkamrám kétharmad részben elhalt. Majdnem összeestem a diagnózistól. Úgy feküdtem bent 43 órát, hogy fogalmuk sem volt az egészről. Ha négy órán belül elvégzik a katéterezést, megúszom.

Az is kiderült, hogy az első kezelőorvosom egy rezidens volt. Az előírások szerint nem láthatott volna el, szakorvost kellett volna hívnia. Az intézményben ráadásul nincsenek meg a beavatkozáshoz szükséges feltételek, így át kellett volna szállíttatnia egy másik kórházba – fogalmazott Attila a Borsnak.

– Úgy döntöttem, hogy beperelem őket – közölte határozottan, harminc milliót követel, ennyibe kerülne ugyanis egy amerikai, újfajta speciális beavatkozás, amely javíthatna a szíve állapotán.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!