5 éve

Botrány a sürgősségin: rekordideig várakoztatták a súlyos szívbeteg Pétert

Összesen tizenkét órán át várattak az egyik fõvárosi kórházban egy többször operált szívbeteg férfit, akit rosszullét miatt utalt be háziorvosa.

Kiss Péter délelőtt 11 óra 15 perckor érkezett meg a sürgősségire, és éjjel negyed 12 is elmúlt, mire távozhatott. Az idő nagy részét folyosón ücsörgéssel töltötte.

"Negyed háromkor hívtak be először, de a hölgy csak annyit mondott, hogy most nem tud velem foglalkozni, mert nincs orvos a közelben. Aztán kiküldött. Fél 5-kor hívtak be megint, akkor EKG-t csináltak, vért vettek, majd elküldtek röntgenre. Ott épp takarítás volt, megint várni kellett – kezdett a történetbe Péter.

Egy óra múlva megint vérvételre szólították. Teltek az órák, Kiss Péter csak várt türelmesen. Éjjel 11-kor szólt neki egy fiatal doktornő, hogy negyedóra, és megkapja a zárójelentést.

"A kórházból kilépve az órám 23 óra 23 percet mutatott. Több mint 12 órát töltöttem el odabent úgy, hogy nem tudtam, nagy-e a baj, megoperálnak-e, vagy ezúttal megúszom. Szívbeteg vagyok, egyszer már újraindították a szívem, aztán katéteres beavatkozáson estem át. Ezért ijedtem meg, amikor újra megéreztem a szorítást a szívem környékén – tette hozzá Kiss Péter a Blikknek.

"Anginás rosszullét" – így nevezte Cserni István háziorvos betegének panaszát. "Fontos volt eldönteni, hogy történt-e akut elzáródás, szíverede­tűek-e a tünetek."

A szóban forgó kórház közölte, hogy a beteg saját lábán érkezett a sürgősségi osztályra, felmérték az állapotát, az eredmények nem igazolták a beutalóban szereplő diagnózist. Hozzátették, hogy a kórház az ország és a főváros egyik legnagyobb sürgősségi ellátóhelye, és meglehetősen túlterheltek

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!