5 éve

15 métert zuhant a panelból: nem emlékszik semmire Zsolt

Zsolt ablakszerelés közben zuhant ki a hatodik emeletrõl, egy virágágyásnak köszönhetõ, hogy életben maradt.

Egyelőre bottal a kezében, bicegve jár Zsolt. A férfi élete pár centin múlt: ha nem a virágágyásba zuhan, szinte biztos, hogy meghal.

– Egy ablakcserével foglalkozó cégnél dolgoztam – kezdte Zsolt. – Az első munkanapomon megkérdeztem, hogy nem használnak-e biztosító kötelet, de csak legyintettek.

Zsoltot főnöke tavaly augusztus 15-én a Simonyi Zsigmond utcába küldte, hogy ablakot cseréljenek az egyik lakásban.

A baleset óta arról a napról semmiféle emlékem nincs. Csak a kollégám, a ház lakói és az orvosok beszámolójából tudom, mi is történt velem pontosan. A hatodikon próbáltam egy ablakot cserélni, amikor megcsúsztam, és lezuhantam.

A lakók találtak meg: nagyon megdöbbentek, hogy még az eszméletemet sem veszítettem el az esés következtében. Állítólag azt ismételgettem, hogy adják oda a cipőmet!

– idézte fel a történteket Zsolt a Blikknek, akire hosszú kórházi kezelés várt.

Két hónapig a memóriája sem volt a régi, a törései miatt pedig szinte ki sem szállhatott a kórházi ágyából. Most bottal jár, de reményei szerint hamarosan már nem lesz rá szüksége.

Ami nagyon bánt, hogy a volt főnököm egyszer sem látogatott meg, fel sem hívott. A baleset miatt kártérítési pert indítok– tette hozzá.

Nem kétséges, hogy a munkáltató hibázott. A büntetőeljárásban érvényesítem az ügyfelem kártérítési igényét, mert elvesztette a munkaképességét – jelentette ki dr. Lichy József, Zsolt ügyvédje.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!