RETRO RÁDIÓ

Több száz kiló ellenőrizetlen áru került egy mocskos húsüzemből a boltokba

Több száz kiló ellenőrizetlen áru került egy mocskos húsüzemből a boltokba
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2017. 04. 07. 08:10

Egy családi házban, összesen két alkalmazottal üzemel a Cinkotai Húsüzem, ahol szerdán hat és fél tonna füstölt húsárut lefoglaltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) ellenõrei.

A becslések szerint több száz kiló sonka, szalonna, lapocka, kolbász jutott már ki a kereskedelembe. A húsüzem fővárosi és Pest megyei boltokba szállított. Az ellenőrök példátlan koszt találtak, és nem lehet tudni, honnan származik a húsáru.

Több millió forintjába kerül majd a Cinkotai Húsüzemnek az, amit a NÉBIH ellenőrei találtak szerdán a telephelyükön. Az állapotokról legjobban a képek árulkodnak: rozsdás, piszkos, elhanyagolt környezetben, erősen megkérdőjelezhető higiénés viszonyok közepette dolgozták fel, füstölték és csomagolták a húsvétra szánt sonkát, kolbászt. Hullott a vakolat a mennyezetről, mocskos volt a pult és rozsdás a mérleg, ráadásul az eszközfertőtlenítő sem működött.

De a legnagyobb baj nem is ez volt! Arról sem tudott számot adni a cég, honnan szerezte be a nyers húst, amit feldolgozott. A NÉBIH elkésett: a húsféléket már elkezdték árusítani fővárosi és Pest megyei üzletekben, piacokon. Címke nincs rajtuk, így az alapján nem is azonosítható az áru. Egyelőre kutatják, hová került a húsféléből, ahogyan azt is, honnan származott az alapanyag.

Idén húsvétkor még figyelmesebben érdemes vásárolni! Szakértő beszélt arról, mit kell figyelnünk a húsvéti sonkák és más húsok beszerzésekor. Erről a pénteki %Ripost% napilapban olvashatsz!

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.