Létrehozva: 2017.03.05.

Rettegnek a madárinfluenzától: varjútetemekre bukkantak Szegeden

Több varjútetemet találtak a szegediek. A környékbeliek attól tartottak, hogy madárinfluenza pusztítja az állatokat.

Külsérelmi nyomot nem találtak azokon a varjakon, amik a szegedi Szabadkai út 500 méteres szakaszán holtan feküdtek. A város lakói a delmagyar.hu szerint aggódni kezdtek: madárinfluenza pusztítja a szárnyasokat?

Szakértők szerint kicsi az esélye, hogy erről lenne szó. A varjak egymással aligha érintkeznek, nappal külön-külön repülnek, éjszaka pedig mindig van közöttük legalább fél méter távolság.

Nagy eséllyel a szemétben való turkálás okozhatta halálukat!

Az elmúlt hetekben több tucat hattyútetemet találtak egy Zala megyei bányatóban. Nagyjából negyven elhullott madárra bukkantak. A vizsgálat kimutatta, hogy pusztulásukat madárinfluenza okozta. Emiatt is kezdhettek el félni a szegedi lakók.

– Erős a gyanúm, hogy bélelzáródás okozhatta a varjak halálát. Mivel ezek a madarak mindig a szeméttelepen turkálnak, könnyen esznek meg olyat, ami a pusztulásukat okozza – mondta a %Ripost%-nak Dr. Molnár Gyula ornitológus.

– A varjak nem hordozói a madárinfluenza vírusnak, nem úgy mint a vízimadarak, így kicsi az esélye, hogy emiatt hullottak el a szegedi varjak – magyarázta Orbán Zoltán, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szóvivője a %Ripost%-nak.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek