Létrehozva: 2017.01.12.

Az igazgató fia a zaklatással vádolt tanár

A soroksári iskola volt nevelõje öt éven át alázta diákjait a vád szerint, szexuális szolgáltatásért pedig egyenesen jobb jegyet ígért.

Szerző Ripost

Vádat emeltek a soroksári Qualitas alapítványi iskola volt tanára ellen. A férfit tavaly kora tavasszal jelentették fel, zaklatás gyanúja miatt folyt a nyomozás.

Akkor kapott nyilvánosságot is a dolog, miután egy tanárnő és az egyik megalázott diák is megszólalt az egyik tévéhíradóban az ügyről. A vád szerint a férfi öt éven át, 2011 és 2016 között több kiskorú tanuló előtt sokszor tett szexuális tartalmú megjegyzéseket.

Többször célozgatott arra, hogy egy diáklány szexuális szolgáltatásért cserébe jobb jegyet kaphat.

Máskor célzásokat tett a tanulók szexuális életére, de olyan diák is akadt, akit bőrszíne miatt bántott.

Mint kiderült, a tanár az iskola igazgatójának a fia.

Az iskola vezetőjét jóval a feljelentés előtt értesítették a panaszokról, de ő nem törődött vele. Sőt, a nyilvánosság elé kiálló tanárnőt másnap kirúgták az iskolából.

A nyomozás azóta lezárult, az ügyészség pedig elkészítette a vádiratot, ami szerint több mint húsz kiskorú veszélyeztetésével vádolják a középiskolai tanárt, aki hamarosan a vádlottak padján szembesülhet korábbi diákjai állításaival.

Két kerülettel odébb is megtörtént

Már több mint egy éve zajlik B. Tamás, a csepeli Burattino alapítványi iskola volt tanárának az ügye a bíróságon. Az egykori testnevelő tanárt azzal vádolják, hogy 36 gyermeket molesztált, többek között egy autista kisfiút is.

A tanár egyébként nem csak a Burattinóban fajtalankodott a gyermekekkel.

Korábban egy XI. kerületi bentlakásos iskolában dolgozott, ahol szintén zaklatta a diákokat. Egy korábbi tanúkihallgatáson egy ma már huszonéves, a molesztálások idején még 13 éves fiú számolt be a vele történtekről. A srác néhány nappal 14. születésnapja előtt megpróbált öngyilkos lenni, de egy másik nevelő észrevette, mire készül. Ezután B. Tamás még legalább harmincszor erőszakolta meg a gyereket, aki általában végigsírta az aktusokat.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek