6 éve

Tovább használhatod a szeptemberi bérleted, mint gondolnád!

Elõbb megéri megvenni, több napig is használhatod majd, eláruljuk, hogy miért!

Jön a szeptemberi iskolakezdés, jön a tömeg a buszokon, vonatokon! Sokan most jönnek vissza szabadságról...

 Tömegek lesznek a jegypénztárakban is, hiszen óriási sorok állnak majd, hogy megvegyék maguknak a szokásos bérletet – és persze sokan számlát kérnek majd...

Szerencsére felismerték ezt a tömegközlekedési vállalatok is, így változtattak a szabályon, és a szeptemberi bérleteket megéri  hamarabb megvenni.

Hétfőtől már érvényesek lesznek

a szeptemberi helyközi bérletek

– közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. A döntés a településen belüli tömegközlekedésre nem vonatkozik! Mint írják, a minisztérium döntése értelmében a szeptemberre szóló vasúti és autóbuszos dolgozó és tanuló havibérletek érvényességi ideje három nappal nő, azokat már augusztus 29-én nulla órától elfogadják a GYSEV, a MÁV-START és a Volánok járatain.

A %RIPOST% megkereste a MÁV-ot és a Volánt, és mindkét társaság megerősítette a hírt, azt is hozzátéve: természetesen a jegyvizsgálók is tudni fogják mindezt... A vasúton egyébként idén havonta átlagban 52 ezer dolgozói és 46 ezer tanulóbérletet adtak el, a Volán-társaságok pedig havi 73 ezer bérletet - ebből mintegy 38 ezer tanulóbérlet, 35 ezer pedig dolgozói.

A döntéssel a pénztári várakozási idők csökkentését, az utasok színvonalasabb, gördülékenyebb kiszolgálását akarják elősegíteni - mi is reméljük, hogy nem lesz akkora sorállás, és minél többen mielőbb megveszik a bérletüket...

 A munkáltatónak be kell szállnia a távolsági bérlet árába: köteles megtéríteni a munkavállaló munkába járását szolgáló bérlet vagy menetjegy árának legalább 86 %-át, persze számlával, és a végén a bérletet is le kell adni. A munkáltató dönthet úgy is, hogy a bérlet teljes árát kifizeti dolgozójának, adómentesen. Mindez a helyközi tömegközlekedésre vonatkozik, a településen belülire nem.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!