6 éve

Rekordbüntetések: volt olyan bliccelő, aki 900 ezer forintot bukott

A Budapesti Közlekedési Központ egyre szigorúbb a jegy vagy bérlet nélkül utazókkal...

Bliccelők, figyelem! Érdemes óvatosnak lenni, mert tavaly óta rekordösszegű büntetés - helyszíni és pótdíjbevétel - érkezett a Budapesti Közlekedési Központhoz (BKK)! Meglepő módon azonban még így is kevesebb bliccelőt csípnek el az ellenőrök.

A BKK tavaly úgy döntött, hogy szigorúbb lesz a jegy és bérlet nélkül utazókkal, és keményen behajtja a tartozásokat: az elmúlt évben közel 40 ezer, idén pedig újabb 25 ezer fizetési felszólítást, és csaknem 12 ezer végrehajtási eljárást indított a cég azokkal az utasokkal szemben, akik jegy és bérlet nélkül utaztak - írja az MTI.

A BKK össze is állította az elmúlt fél év legnagyobb pótdíjbefizetéseinek listáját, amelyen a legnagyobb büntetések hihetetlenül magasak: a rekord több mint 920 ezer forint, de az ezt következő három büntetés is több 400 ezer forintnál...

Ha a BKK ellenőrei pótdíjaznak valakit, annak a helyszínen vagy két munkanapon belül a kijelölt ügyfélszolgálatokon 8 ezer forintot, ha ezt elmulasztja, akkor 30 napon belül 16 ezer forintot kell befizetnie. Aki csak 30 nap után rendezi tartozását, annak már 32 500 forintot kell fizetnie. Ha valaki csak otthon felejtette a bérletét, öt munkanapon belül bemutathatja, kétezer forintos kezelési költség mellett.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!