7 éve

Betiltják a cukrot Amerikában?

Kaliforniai orvosok követelik a cukros élelmiszerek szigorú korlátozását. Azt akarják, hogy mint a cigaretta vagy az alkohol esetében, 18 éven aluli ne vásárolhasson cukros terméket. Törvénytervezetet is kidolgoztak.

Szerző Ripost

A San Francisco-i kutatók Robert Lustig és Laura Schmidt mérgező kábítószernek nevezik a hozzáadott cukrot. Az ebolánál is pusztítóbb  járványnak tartják az elmúlt 50 évben megtízszereződött cukorfogyasztást. Bebizonyították, hogy ez a legfőbb oka százmilliókat érintő magas vérnyomásnak, a döbbenetesen terjedő cukorbetegségnek, sőt szerintük a rák terjedése is szorosan összefügg ezzel.

A cukor drog!

Sürgetik az USA élelmiszeripari hatóságait, hogy az alkoholhoz és a dohányzáshoz hasonló szigorú előírásokkal korlátozzák a cukorfogyasztást!

Tudományos kutatások sorával bizonyítják, hogy a cukorra ugyanazok mentén a mechanizmusok mentén szokik rá a szervezet, mint az alkoholra, a dohányzásra és a drogokra.

Bizonyították, hogy egyre nagyobb adagokat kell a cukorból elfogyasztani, ugyanazon hatás eléréséhez. A cukor ugyanis megzavarja annak a hormonnak a működését, amely az egészséges éhségérzetért felel, így szinte folyamatos evésre ingerel…

Cukros kaja 18 éven felülieknek

Az Amerikai Egyesült Államok egészségügyi ellátásra fordított kiadásainak már 75 százaléka megy el, az un. metabolikus szindrómával, vagyis a helytelen táplálkozás, életmód következtében kialakult betegségek kezelésére.

Az amerikai hadseregbe jelentkezők 75 százalékát az elhízással, a túlzott cukorfogyasztással összefüggő okok miatt kell alkalmatlannak minősíteni.

A tudósok ugyanolyan tiltást, korlátozást javasolnak bevezetni, mint az alkohol és a cigaretta esetében. Például, hogy kiskorúak ne vásárolhassanak magas cukortartalmú termékeket, amelyeknek a forgalmazását, árusítását szigorúan korlátoznák, ellenőriznék és az alkoholhoz, dohányhoz hasonlóan brutálisan megadóztatnák…

Kerüljön kétszer annyiba!

100 %-os adót javasolnak kivetni minden termékre, amelyik hozzáadott cukrot tartalmaz. Felsorolják az üdítő italokat, a csokis tejet, az úgynevezett sportitalokat.  Csak úgy látják visszaszoríthatónak a fogyasztást, ha megduplázzák ezek árát!

Javasolják betiltani a cukrozott termékek árusítását nem csak az iskolákban, hanem azoknak több mérföldes körzetében!

Javaslatuk szerint 18 éven aluliak nem léphetnének be olyan boltba, amelyben hozzáadott cukrot tartalmazó termékeket árusítanak. Ugyancsak követelik az ilyen termékek reklámozásának betiltását. Javasolják, hogy törvényekkel fogják vissza az élelmiszerekhez hozzáadható cukor mennyiségét. Szigorú szabályokhoz akarják kötni a cukrozott termékeket árusító automaták felállítását.

Tilos játékot ajándékozni a Mekiben!

A vakmerő kaliforniai kutatók tisztában vannak a cukor-lobby erejével és hatalmával. De hisznek abban, hogy ahogy az alkoholfogyasztást és a dohányzást is sikerült visszafordítani, előbb-utóbb a cukorfogyasztást is sikerülhet. Büszkék arra, hogy Kaliforniában már sikerült betiltani, hogy a gyorséttermekben ajándék játékokkal csábítsanak gyerekeket gyorséttermi fogyasztásra.

Nincsenek illúzióik, de hasonlóan nehéznek látszott akárcsak egy évtizeddel ezelőtt a dohányzás elleni küzdelem is, miközben mára ezen a téren már sikerült jelentős eredményeket elérni.

Amerikában ma már maradinak számít, aki dohányzik.

Cukor ellenes javaslataik már ott fekszenek a kaliforniai kormányzó, sőt az Amerikai Egyesült Államok elnökének asztalán. Valami már elkezdődött az ipari szénhidrátok elleni háborúban…

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!