Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
Létrehozva: 2024.09.17.
Módosítva: 2024.09.17.

Most jött a hír a Útimformtól: az áradás miatt ezeket az utakat már lezárták

Kedden folytatódik a felkészülés az árhullámra, a fővárosban és a Lajtán már harmadfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el.

Magyarszágra is már megérkezett az árhullám. Budapest is felkészül az árvízre. A rakpartokat már lezárták, az árhullám ma ér ide, és várhatóan szombaton tetőzik.

Az Útinform honlapja szerint a Duna áradása miatt több utat és kerékpárutat is lezárták Komárom-Esztergom és Pest vármegyében.

  • Lezárták az Esztergom-országhatár (11326-os jelű) összekötő utat az 1-es km közelében, az esztergomi Mária Valéria híd közelében,
  • a Dunaalmás hajóállomáshoz vezető (11342-es jelű) bekötőutat, valamint
  • a Dunaalmás vasútállomáshoz vezető (11343-as jelű) utat.
  • A 11-es főúton, Pilismarót térségében árvízvédelmi munkákat végeznek, Az 53-as és az 54-es km között csak a fél útpálya járható.
  • Pest vármegyében lezárták a Vác-Sződliget (97793-as jelű) kerékpárutat az 1-es és az 5-ös km között, valamint Szentendre közelében a Budapest-Szentendre EV6 (97812-es jelű) kerékpárutat a 2-es és a 3-as km között.
Fotó: Ripost

Lezárták a Margitszigetet és a rakpartokat a fővárosban, a 2-es villamos nem jár a Széchenyi István tér és a Március 15. tér között.

A legfrissebb előrejelzések szerint a Duna kedden délelőtt éri majd el az alsó rakpartot Budapesten. Hétfő este 8 órától a budai és a pesti alsó rakpartot is lezárták, az ott parkoló autókat a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság el fogja szállítani. 

Kedden reggel 8-tól már a Margitsziget védett övezetébe is csak a védekezésben részt vevők hajthatnak majd be, és korlátozni fogják a gyalogosforgalmat is a sziget déli részén, csakúgy, illetve a rakparti villamosok forgalmát is. Szintén forgalomkorlátozás van érvényben a Nánási–Királyok útján, ahová folyamatosan szállítják a háttöltés kiépítéséhez szükséges agyagot.

 

Amennyiben eléri a nyolcméteres vízszintet a Duna, úgy a Batthyány téren is fokozott védekezési intézkedésekre lesz majd szükség. 

Budapesten a hétvégén tetőzhet a vízszint, várhatóan 30-40 centiméterrel a 2013-as szint alatt.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek