Létrehozva: 2024.08.17.

Szokatlan helyen lakik a magyar színésznő, aki növények segítségével fogyott le

Gyönyörű kilátásra ébred minden reggel a magyar színésznő. Ivancsics Ilona szinte egy arborétumban érezheti magát.

Ivancsics Ilona a Mokkában mesélt arról, hogy szenvedélyesen rajong a növényekért, és a kertészetért. Saját maga által felépített kertje nemcsak messze földön híres, de még ahhoz is gyógynövények segítségét vette igénybe, hogy megszabaduljon tíz kilótól.

Ivancsics Ilona
Ivancsics Ilona tíz kilótól szabadult meg a növények segítségével / Fotó: Teknős Miklós

A kert teljes mértékben az ő tervezése

Az 1600 négyzetméteres kertjében a gyümölcsösfáktól a veteményesig kezdve mindent egymaga ültetett és gondoz. A szomszédok sztárja nem vette igénybe profik segítségét, hisz az is hozzátartozik a kertészkedéshez, hogy maga tervezze meg, mit hova szeretne ültetni. Büszke arra, hogy maga gondozza kertjét.

Vegyesen van nálam zöldség-, gyümölcs- és virágoskert, és én ezt így egyben szeretem. Az egészet én alakítottam ki, én ültettem mindent, tehát nekem nem kertész csinálta, ez az én kezem munkája.”

Én már 1987 óta élek Szentendrén, illetve itt, én azóta ezt alakítgattam.

Ivancsics Ilona
Ivancsics Ilona lassan 40 éve gondozza kertjét / Fotó: Szabolcs László

Vegyszermentesen kertészkedik a színésznő

Ivancsics Ilona hobbikertésznek vallja magát, szenvedélye a kertészkedés. Maga sem tudja pontosan, hány fajta növénye lehet, de biztosan meg fogja számolni, hisz nagyon sok van. Bemutatta zöldségeskertjét, ahol szinte minden megtalálható, amit csak el tud az ember képzelni. Van sóska, paprika, paradicsom, padlizsán, és még uborka is, amiből saját maga készíti a kovászos uborkát. A színésznő öko nagykövet, így vegyszereket sem használ a kertjében. Missziója, hogy megmutassa, így is lehet gazdálkodni.

Reggel kijövök, először is öntözök, mert iszonyatos hőség van. Van egy kutam, abból öntözök. Aztán itt tavasztól a növényeimet gondozom, ültetem, ápolom. Olyan jó érzés az, amikor kiszaladok és a petrezselymet saját kertemből veszem, vagy egy zöldhagymát kihúzok. Nagyon jó a saját zöldségeimet fogyasztani, és ezek tiszta élelmiszerek, semmit nem vegyszerezek.”

Ivancsics Ilona fogyásának titka is a növényekben rejlik

A Szomszédok színésznője mindent felhasznál, nem pazarol, ezért gyakran tesz el befőtteket, lekvárokat és télire főleg fűszereket, virágokat. Annyira hisz a gyógynövények erejében, hogy maga is gyógynövények segítségével próbált lefogyni. Ami hasznosnak is bizonyult, ugyanis tíz kilót adott le különböző növények segítségével.

Amit én fogyasztottam az egy trópusi gyógynövénykeverék. Például a banaba fa levele a testsúlycsökkentésért felelős, az indiai árvacsalán a vércukorszintet egyenlíti ki. Van még egy trópusi tökféle, az pedig elveszi az étvágyat, telítettséget okoz. Így most már jó pár hónapja tudom tartani azt a bizonyos súlyomat.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek