Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
Létrehozva: 2024.08.09.

Elárulta ifjabb Schobert Norbi, miért áll tartalékos katonának

A fitneszguru fia tegnap jelentette be, hogy beáll a Magyar Honvédség területvédelmi tartalékosai közé. Ifjabb Schobert Norbi elmondta, hogy az motiválta döntésében, hogy hazáját szeretné megvédeni.

Ifjabb Schobert Norbi mindig is igyekezett segíteni azoknak, akiknek szüksége van rá, de most úgy határozott, hogy nemcsak az embereknek, hanem a hazájának is a rendelkezésére szeretne állni. A fiatal titán tegnap jelentette be a közösségi oldalán a hírt, hogy csatlakozni fog a Magyar Honvédség tartalékos katonái közé. Norbi a Ripost-nak elárulta, pontosan mi motiválta erre a döntésére.

Ifjabb Schobert Norbi
Ifjabb Schobert Norbit nem úgy nevelték, hogy tétlenül üljön, ha segíteni kell  Fotó: TV2

„Szeretem, tehát megvédem a hazát!”

Sosem voltam olyan, aki tétlenül ül és elbújik a problémák elől, ezért is gondoltam úgy, hogy csatlakozom a területvédelmi tartalékosok közé. Szeretnék ott lenni és megvédeni a hazámat, ha szükség van rá. Azt is hallottam, hogy plusz pont jár az egyetemi felvételinél

– kezdte Norbi a beszélgetést, aki hozzátette, hogy izgatottan várja a kihívásokat, amiket a kiképzése tartogat számára.

„A fizikai kondíciómban biztos vagyok, de sok olyan dolog van, amit még nem csináltam. Hiszen nem volt a kezemben fegyver és nem dobtam el egy gránátot sem, de úgy gondolom, megvan a motivációm, hogy ezeket is megtanuljam a kiképzés során” – mesélte eltökélt, határozott hangon a fiatal felnőtt.

Büszkék és támogatják a szülei ifjabb Schobert Norbit

Bár Norbi hivatalosan elmúlt 18 éves és már egyedül is dönthet a saját sorsáról, de szülei ettől függetlenül mindig óvni fogják gyermeküket. Érthető módon aggódnak is érte, de támogatják elhatározását.

„Édesapám sokat mesélt arról, hogy milyen volt katonának lenni. A szolgálat egyfajta tartást ad, fegyelmezettségre tanít. Ha valaki tartalékosnak áll úgy gondolom, hogy sok olyan helyzettel találkozhat, amely egyszerre kihívást jelenthet, de életreszóló élményeket is adhat. Egy összetartó közösségben lehetsz, ahol mindenki számíthat a másikra. Bízom benne, hogy a kortársaim közül sokan éreznek késztetést a haza védelmére” – tette hozzá Norbi, aki posztjában kortársait is csatlakozásra biztatja. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek