Létrehozva: 2024.08.18.

Ezek a sztárok fogadtak örökbe – Többen a biztos halál elől menekítették meg kedvencüket

Az örökbefogadás egy életre szóló döntés. Kutya nélkül pedig nem élet az élet a sztárok szerint.

A kutya az ember legjobb barátja - tartja a mondás. A sztárok sem gondolják ezt másképp, nagyon sokan osztják meg otthonukat egy, vagy akár több kutyával is. Ráadásul nem is akárhogy teszik ezt. Ezek a sztárok teljesen megváltoztatták kedvencük életét, nélkülük biztosan sanyarú sors várt volna rájuk. 

Kutya
Kutya nélkül sehova - Gelencsér Timi Fügével Fotó: Szabolcs László

Gelencsér Timinek a gyászban is segített a kutya

Gelencsér Timi a már meglévő kutyája, Licsi mellé fogadott örökbe egy másik kutyust. A sportolóról köztudott, hogy szereti az állatokat. Így nem volt meglepő, hogy előbb-utóbb úgy döntött, több állattal osztja meg az életét. Füge első találkozásuk alkalmával még nagyon félt, és remegett, de hamar megnyugodott Timi kezében. Azóta Fügéből boldog, energikus kiskutya lett, és az influenszert is átsegítette élete egyik legnehezebb időszakán, mikor elvesztette másik szeretett kedvencét, Licsit. 

Bemutatom Nektek Fügét! Két hónapja fogadtuk örökbe, azóta boldogítja a családot az önzetlen és hálás szeretetével! Ha tehetitek, fogadjatok örökbe! Készüljetek a sok Licsi-Füge tartalomra!”

Földes Eszter még meztelenül is kampányolt

Földes Eszter is meglévő állatai, Málna, a kutyus és Panna, a cica mellé fogadott örökbe. Marci kilencévesen került a színésznőhöz. Bár a kutya többszörösen hátrányos helyzetű, hiszen idős, és hallássérült is, ez sem Esztert, sem az állatokat nem zavarja. Eszter többször is kiállt már az állatok jogaiért, még meztelenre is vetkőzött a jó ügy érdekében. 

Szülinapom alkalmából bemutatom Nektek Marcit. Kilencéves, nem hall már, fogai sincsenek, szívbetegsége van, de egy csodálatos kis lény. Így lett vele kerek a család!”

Nádai Anikó nem adta fel

Nádai Anikó az örökbefogadás árnyoldalát is megtapasztalta. Neki nem sikerült elsőre, hisz hiába tett meg mindent befogadott kutyusáért, Mogyorót vissza kellett vinnie az állatmenhelyre. A kutya láthatóan nem érezte jól magát a műsorvezetőnél, nem tudták kielégíteni a mozgásigényét, sokszor el akart szökni. De nem adta fel, és közvetlenül ezután hazavitte magával Sütit. Az állat azóta is a család megbecsült tagja. 

S akkor jött Süti... Ő egyszerűen csodálatos. Kedves, és nyugodt, nem féltem tőle a fiam, sokat lustálkodik, egy igazi áldás. Ő is keverék, nem tudni milyen, de nekünk a legszebb. Bújós és hálás. A tökéletes választás.”
 

Kutyát (vagy bármilyen állatot) vállalni tényleg hatalmas felelősség, olyan, mintha lenne még egy gyereked.


Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél. Szerencsés vagyok, hogy végül minden jól alakult. Már nem gyomorideggel kelek reggel, hogy vajon mire ébredek. Tudom, hogy így lett mindenkinek a legjobb. Mert mindenki boldog.”

Solti Ádámék kutyája a biztos halál elől menekült meg

Solti Ádámék a karantén alatt fogadtak örökbe. Ők is egy menhelyről adoptálták a kiskutyát. Az ebre az állatvédők nélkül a biztos halál várt volna. Azóta nagyon jó sorsa van a házi kedvencnek. Conor teljes jogú családtagnak számít a színészéknél, Ádám sem számított arra, hogy ennyire megszereti a kutyust. 

Falusi Mariann saját maga mentette meg a kutyáját

Falusi Mariann rendszeresen kampányol az örökbefogadás mellett. Előző kutyáját, Zolit is ő maga mentette meg a vízbe fulladás elől. Bár nagyon megviselte kedvence halála, nem tudta elképzelni az életét kutya nélkül. Azóta Péter is az élete szerves része, mindenhova magával viszi kiskutyáját.

Mentett kutya a palotában

Meghan Markle sem maradhat ki az örökbefogadók sorából. Sussex hercegnéje is csak menhelyről adoptál kutyákat. Még mielőtt összeházasodott volna Harry herceggel, két kutyát is magához vett; Bogart egy labrador keverék, Guy pedig egy beagle. Mivel idős kora miatt Bogart nem költözhetett vele, örökbefogadott egy újabb labradort, Ozt, másik kutyusa mellé játszópajtásnak. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek