Létrehozva: 2024.07.06.
Módosítva: 2024.07.06.

Kiderült: Ezért akar visszajárni a baracskai börtönbe Galambos Lajos

Lagzi Lajcsi csak néhány napja szabadult, máris visszamenne a börtönbe. Galambos Lajos meghökkentő dolgokat állít.

Galambos Lajos 14 hónap raboskodás után, a hét elején szabadult a börtönből. Sokakat meglepett a fordulat, ugyanis néhány nappal korábban még arról szóltak a hírek, hogy elutasították szabadulási kérelmét. A teljes szabadság még várat magára, ugyanis hónapokig kell még reintegrációs őrizetben boldogasszonypusztai otthonában „raboskodnia”. Itt látta vendégül a Borsot is, a lapnak számos szaftos részlet elárult, többek közt azt is, hogy milyen okból akar visszatérni a baracskai büntetés-végrehajtási intézménybe…

galambos lajos
Galambos Lajos az otthonában adott exkluzív interjút, ahol elárulta: hamarosan vissza is tér a börtönbe (Fotó: Szabolcs László / Bors)

„Kértem engedélyt arra, hogy visszajárhassak Baracskára

Lagzi Lajcsi leszögezte: elismeri, hogy hibázott a múltban, de ha visszamehetne, sem csinálna semmit másképp. A börtönben töltött hónapok önismereti úttal értek fel, úgy érzi, egy új életet kapott, ami kedvére van. 

Nagyon sokat tanultam az elmúlt időszakból. Meg kellett találnom önmagam és én egy másik önmagamra bukkantam. Most nagyon jól vagyok ebben az új világomban és ehhez hozzásegített ez a tizennégy hónap – fogalmazott, majd elárulta: nem szeretné abbahagyni ezt a „tanulást”, visszamenne a börtönbe, hogy folytassa!

Ehhez persze szükség volt pszichológus segítségére is, akihez hetente jártam és nagyon jót is tett. Olyannyira, hogy kértem engedélyt arra, hogy visszajárhassak Baracskára, további foglalkozásokra.

„Azt hiszem, ilyet előttem még senki nem tett. Számomra odabent ez egy fontos program volt és még nem vagyok az utam végén. Sok önismeretre van még szükségem… – mondta a Borsnak a háziőrizetét töltő trombitás.

Galambos Lajos sokat fejlődött a rácsok mögött (Fotó: Szabolcs László / Bors)

Galambos Lajos: „Az első időkben nehéz volt

Lajcsi azt is elmondta, igyekezett a napjait hasznosan, fejlődéssel tölteni.
Fél ötkor keltünk, majd jött a reggeli, amit én mindig nagyon vártam, mert a tea nagyon finom volt, amit az egészségügyi szobán kaptunk. Egyébként volt egy kis vízforralóm, abban magam is készítettem teákat, leveseket. Voltak bent különböző foglalkozások, amikről részletesen nem beszélhetek, de nem azért, mert probléma lett volna, csak van egy rendtartás, amit nem szeretnék megszegni. Persze a zárkámat rendbe kellett tartanom, amit ellenőriztek is. Az én kis asztalomon több könyv is volt és minden napomat olvasással kezdtem, illetve tévét is tudtam nézni. Közben elkezdtem spanyolul tanulni és el is jutottam valameddig. Illetve folytattam a belsőépítészeti tanulmányaimat is, illetve bővítettem az ismereteimet. Persze ez nem az első naptól ment így, hiszen az első időkben nehéz volt – tette hozzá a börtönviselt zenész.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek