HŰHA

Szerző Maca néni

2 hónapja

Kozsót is lenyomja árban Varga Irén

Régóta próbáljuk kideríteni, hogy mennyiért is vállal egy-egy haknit Varga Irén. Most elfogtunk egy hivatalos árajánlatot, amitől mindenki ledöbben.

Szerző Maca néni

Van az a pillanat, amikor az egyszeri ember fiának, de még a sokat látott koncertszervezőnek is felszalad a szemöldöke. És ez a pont most jött el Varga Irén kapcsán. Lapunk munkatársai jó ideje próbáltak már választ kapni arra a kérdésre, hogy mennyit is kaszálhat a "művésznő" egy-egy haknival, de amíg az Imre névre keresztelt botcsinálta "menedzsment" állt mögötte, soha semmilyen érdemi válasz nem érkezett a fellépésszervezésként megadott mailfiókra küldött üzeneteinkre. Hiába hívtuk Irént falunapra, családi rendezvényre, esküvőre, keresztelőre, mintha csak a falnak beszéltünk, vagyis írtunk volna. 

Fotó: Facebook

Most azonban valami megváltozott. Elfogtunk egy hivatalosnak tűnő, ámbár meglehetősen szakmaiatlan emailt, melyben a levélíró örömmel tudatja, hogy némi szünet után újra a "piacon" van Irénke, vagyis újra rendelhető a 40 perces akármi, amit ők hakninak, koncertnek hívnak. Nincs is ezzel semmi baj, hiszen ha van kereslet és igény, hát legyen! Az ár azonban több mint meglepő, vagy mondhatjuk, felháborító. A netes hírességért ugyanis 420 ezer forintot kell fizetni és állni kell az útiköltséget is, ami 110 Ft/km. Azon túl, hogy az ár-érték arány nyilvánvalóan arcpirítóan rossz, van még egy kitétel, ami nagyon nem szokványos a zeneiparban. Jelesül az, hogy a fellépődíj 50 százalékát előre kérik. 

Fotó: Facebook

No de lássuk, kivel, illetve kikkel igyekeznek egy szinten mérni Irénke képességeit! Az egyik legnagyobb szervezőiroda honlapjáról letölthető egy igencsak átfogó árlista, ebből szemezgettünk. Kökény Attila 40 perces fellépéséért szintén 420 ezer forintot kell fizetni, de Fodor Zsóka és Várkonyi András (Magdi anyus és Vili bácsi) közös haknija is pont ennyibe kerül. Találtunk néhány olyan nevet is, akik kevesebbért vállalnak egy-egy falunapot. Ilyen a Happy Gang formáció, akik 296 ezer forintért leköthetőek, de a Groovehouse és Jolly is kevesebbet kérnek 40 percért. Előbbi 403, utóbbi pedig 360 ezer forintért vállal bulikat. De hasonló árfekvésben van Szekeres Adrien, a Kozmix, illetve Kozsó és csapata. Ezek az előadók és formációk pedig igencsak magasabb színvonalat képviselnek, mint Irénke.

És, hogy mire számíthat az a falucska, ahol Varga Irénre van igény és keret? Mutatjuk! 

 

 

Szerző Maca néni

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!