1 hónapja

Fergeteges volt a Mandoki Soulmates koncertje a Várban - videó

Harmincéves fennállását jubileumi koncerttel ünnepelte Budapesten a Mandoki Soulmates.

Világsztárokkal, köztük Al Di Meola Grammy-díjas gitárművésszel, Mike Stern amerikai dzsesszgitárossal, Richard Bona basszusgitárossal valamint Randy Brecker jazztrombitással adott ingyenes jubileumi koncertet Mandoki Soulmates pénteken Budapesten, a Szentháromság téren. A Leslie Mandoki által vezetett supergroup a budai Várban, a Szentháromság téren lépett fel augusztus 19-én.

 

 

A nemzetközi sztárok mellett hazai előadóként pedig Takáts Tamás énekes lépett fel a zenekarral. De a fiatal felfedezett, Max Merseny szakszofonművész, valamint Deobrat Mishra indiai szitárművész és Fausto Beccalossi olasz jazzharmonikás is zenélt az ingyenes koncerten.

Sajnos egy órányi zenélés után az operatív törzs félbeszakította a koncertet a közelgő vihar miatt 20 óra körül. A művész a közösségi média oldalán osztotta meg köszönetnyilvánító posztját a félbe maradt koncerttel kapcsolatban:

 

Kedves Soulmates barátok, Ahogyan Ti is láttátok, sajnos kénytelenek voltunk a 30 éves jubileumi koncertünket megszakítani közel 1 órás fellépést követően, mivel egy hatalmas vihar közeledett Budapest felé.

Ezúton is szeretnénk elnézést kérni a teljes Soulmates zenekar nevében mindenkitől, aki jelen volt és rengeteget utazott ezért a koncertért, valamint az élő streaminget követőktől is.

Így folytatja: "Köszönjük Budapest ezért a rövid, de élménydús koncertért és a sok-sok szeretetért! Reméljük, hogy hamarosan újra találkozhatunk!

 

 

Az 1975 óta Németországban és Kaliforniában élő Leslie Mandoki pályafutása során volt a Dschinghis Khan együttes tagja, Angela Merkel német kancellár kampányának zenei igazgatója, Disney-filmek, német és amerikai tévéfilmek zeneszerzője, a Bayern München és a Volkswagen-Audi-Porsche konszern zenei vezetője és tanácsadója.

1992-ben alapította formációját, a Mandoki Soulmates-t, amelynek a kezdetektől a mai napig tagja Randy Brecker, Ian Anderson (Jethro Tull), Al Di Meola, Mike Stern, Chris Thompson (Manfred Mann’s Earth Band), David Clayton-Thomas (Blood Sweat & Tears), Bill Evans (Miles Davis Band), Bobby Kimball (Toto), Peter Maffay, Nick van Eede (Cutting Crew), Jesse Sibenberg és John Helliwell (Supertramp). A Soulmates-beli zenésztársak eddig összesen több mint 35 Grammy-díjat nyertek el, az eladott hanghordozók száma pedig meghaladja a 350 milliót.

Leslie Mandoki lemezproducerként is aktív, München melletti, négy évtizeddel ezelőtt alapított stúdiójában Chaka Khan, Phil Collins, Lionel Richie, Jennifer Rush lemezein dolgozott.

A Mandoki Soulmates legutóbbi lemezét, a Hungarian Pictures/Utopia for Realists című albumot tavaly szeptemberben mutatták be. A mostani, augusztus 19-i jubileumi koncerten a nemzetközi sztárok mellett hazai előadók is fellépnek, köztük lesz Szakcsi Lakatos Béla.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!