HŰHA

Szerző Ripost

4 hónapja

Durva dolog derült ki a teáról, amitől VV Anett kiütötte magát

Már a peuriak se mernek belekortyolni.

Szerző Ripost

VV Anettre egy teaszeánsz után a siklósi erdőben. Lapunk felkeresett egy perui őslakót, aki szerint ezt a főzetet, az ayahuasca nevű pszichoaktív szert, már ott náluk sem használják; inkább az európaiakra jellemző 
a fogyasztása.

Elképesztő dolgok derülnek ki a siklósi sámánszeánszról, amelyről a tegnapi Bors is hírt adott. Megdöbbentő, hogy ruha nélkül, összetörve találtak rá VV Anettre, szinte hihetetlen, hogy efféle bizarr szertartásokat rendszeresen szerveznek Magyarországon – adott esetben a vokányi erdőben –, s az is elgondolkodtató, hogy miféle szereket használhatnak az ott lévők. Nos, ez utóbbiról, az úgynevezett ayahuasca teáról a leghitelesebb forrás, egy perui őslakos beszélt a Borsnak. Carlos Julián Gómez Huanri azzal kezdte, mire használták fel eredetileg az amazóniai növényből készült főzetet.

Az ayahuasca egy sámáni célokra használt főzet, két amazóniai növény: az ayahuasca szőlő és a chacruna bokor összekeverésének eredménye – kezdte lapunknak az őslakos, aki elmondta, mitől is annyira veszélyes ez a szer. – Mivel serkenti a neuronok képződését, döntő tényező bizonyos neurológiai kezeléseknél, például a Parkinson- és az Alzheimer-kór esetében, ezért ez kis mennyiségben egy természetes gyógyszer. Előfordul viszont, hogy a sámánok gonosz célokra használják. A felelősségteljes, mértékletes alkalmazás az említett betegségek esetén rendben van, de a túlzott fogyasztás következtében a fogyasztó elveszítheti az eszét és ez végzetes következményekkel járhat. Ennek a szernek a használata nálunk már kerülik, de azt hallom, hogy Európában sokat használják, de ezt titokban teszik, mert illegális – tette hozzá Carlos.

Varga Viktor elmondta a Borsnak, milyen élményekben van része annak, aki rászánja magát az ayahuasca tea használatára.

Mikor mindenki teljesen nyugalmi állapotba került, akkor kell meginni egy sűrű, olajos, fekete mocsárlevet – kezdte lapunknak az énekes. – Nagyon savanyú és nagyon fura állagú. Ezt megiszod, aztán fél órán keresztül nem történik semmi, csak meditálás. Ahogy ez elkezdődik, elkezd egy vízió érkezni az agyadba. Nem tudja eldönteni az ember, hogy tényleg a valóság, vagy hallucináció az, amit lát. Amikor elkezd minden rádúszni, akkor fokozatosan kezd mélyebbre kerülni a tudat­alattid. Ezek kezdenek el téged feloldani vagy kísérteni. Legrosszabb esetben sírsz vagy hánysz – ez nagyjából hat órán át tart. Időtlen térben vagy, szóval nem igazán érzed az eltelt időt. Végig egy eufóriába kerülsz. A végére szépen elfáradnak a nevetőizmaid és elkezdesz „lejönni” – nyilatkozta lapunknak Viktor, aki állítása szerint ezt egy borzasztóan jó élményként élte meg. Mosolyogva, sőt vigyorogva élték meg azt a hatórányi mennyországot.

Varga Viktor elárulta, milyen előkészületek szükségesek, hogy valaki részt vehessen ezen a szertartáson.

Hetekig ott vagy egy táborban, ahol eltöltesz mondjuk két hetet. Ez a minimum! Ott csak azt eszed, amit a vendéglátó törzsek megtermelnek. Keveset ehetsz, de rengeteg vizet kell innod. Ezen felül különböző beszélgetéseket tartanak. Itt kiderül, kinek milyen személyisége, kinek milyen mentális problémái vannak. Ezzel szórják az embereket. Valószínűleg Anették ezt nem tartották meg, hanem egyből nekiestek a főzetnek. Őszintén szólva még nem hallottam olyat, hogy ennyire rossz véget ér egy ilyen szertartás. A főzet kihozta Anettből, hogy szembenézzen a démonjaival, de ennél sokkal szörnyebben is véget érhetett volna a történet – tette hozzá.

 

Már eszméleténél van

Egy közeli barát elmondása szerint Anett és párja se veled se nélküled kapcsolatban éltek, de amint a férfi megtudta, hogy mi történt az egykori ValóVilág szereplővel, egyből a segítségére sietett és azóta is rendszeresen látogatja a pécsi kórházban. Az RTL.hu információi szerint a lány 12-es és 14-es csigolyáját érte sérülés, komoly műtétet hajtottak végre rajta. Mint a Bors tegnap megírta, Anett már eszméleténél van, sőt össze is kapott párjával a történtek miatt. – Attila szeretett volna egy olyan vizsgálatot végeztetni, amiből kiderül, történt-e nemi erőszak, de Anett ebbe nem egyezett bele – mondta a barát. 

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!