Létrehozva: 2022.03.22.

Elképesztő fejlemény látott napvilágot VV Fanni ügyében!

Eljött az idő: kedden a vádbeszédet, csütörtökön pedig a védelmet hallgatja meg a bíróság, négy év után végre pont kerül a rejtélyes gyilkossági ügy végére.

Szerző ripost

Sok-sok kérdésre még mindig nincs és lehet, hogy sosem lesz válasz az ország bűnügyi történetének egyik legfurcsább gyilkossági ügyében, van viszont számos közvetett bizonyíték, melyek mind arra mutatnak, hogy B. László hathatós közreműködésével tűnt el örökre Novozánszki Fanni.

Életszerűtlen a védekezése

A fiatal lány az eltűnése előtt a saját lakásán találkozott a gyanúsítottal, kamerák felvételei árulkodnak arról, hogy Fannit védekezésre képtelen állapotban a karjában viszi a garázson át egy bérelt autóig. A kocsiban nagy mennyiségű vért találtak, Fanni DNS-ét B. László siófoki lakásában és egy hosszú kötél szálai között is megtalálták. Az FBI nyomozói pedig hat méteres pontossággal bemérték azt a Duna-parti helyszínt, ahol a gyanú szerint a férfi megszabadult a holttesttől.

Fotó: Hatlaczki Balázs / Bors

B. László a per első percétől kezdve kategorikusan tagadja, hogy kioltotta volna a lány életét, de, hogy a sokszor életszerűtlen védekezése meggyőzi-e végül a bíróságot, hamarosan kiderül.

A vádbeszédre március 22-én, a védőbeszédre pedig március 24-én kerül sor a Fővárosi Törvényszéken, ahonnan dr. Lichy József, a Novozánszki család jogi képviselője szerint jó lenne, ha már ki sem jönne az elkövetkezendő évtizedekben a gyanúsított.

30 évet kaphat

"B. László kétféle ítéletre számíthat. Vagy felmentik, vagy harminc évet kap, köztes megoldás nincs" – mondta a Borsnak az ügyvéd. – "A perbeszédeket köve­tően – volt már erre példa (a Debreceni Ítélőtábla 18 év fegyházbüntetésre ítélte a borsodnádasdi gyilkos néven elhíresült B. Rolandot, akit már a perbeszédek után őrizetbe vettek, nehogy az ítélethirdetésről megszökjön) – elképzelhető, hogy a gyanúsítottat a bíróság letartóztatásba helyezi annak érdekében, hogy a majd egy hónappal későbbi, április 29-i ítélethirdetésen mindenképpen megjelenjen. Akinek harmincéves börtönbüntetés néz ki, bizony hajlamos lehet olyan döntést hozni, hogy nem jelenik meg az ítélethirdetéskor, hanem inkább egy másik országban próbál új életet kezdeni. Megnyugtató lenne, ha B. László már az ítélethirdetésig is letartóztatásban lenne, vagyis be kellene zárni, nehogy megszökjön" – magyarázta dr. Lichy, majd így folytatta:

B. Lászlóról a nyomozás során kiderült, hogy Fanni eltűnése után nem csak rákeresett arra, hogy honnan nincs kiadatás, de a Booking szállásközvetítő oldalon 30 napra le is foglalt szállást Belize Cityben és egy San Pedro nevű városban is, amely szintén Belize területén fekszik. Vagyis készült arra, hogy felszívódik a hazai hatóságok elől. A 30–35 év olyan komoly büntetés, hogy az elítéltnek inkább megéri menekülni, sem- mint élete hátralévő részében rácsok mögött ülni.

Fotó: Laszlo Sulyok

Több hazai ismert ember is lelépett már a bíróságról

1999-ben Ambrus Attila az előzetesből, a Gyorskocsi utcából lépett meg. A 27-szeres fegyveres rablással gyanúsított sportoló hat méter magasból ugrott a járdára… Három hónap múlva, lakossági bejelentés alapján kapták el Budapesten, egy zuglói lakásban.

2008-ban megszökött az ítélethirdetésről Farkas Károly, később testvére, Farkas Péter is, mindketten kisétáltak a bíróságról. Őket kábítószer-kereskedelemmel vádolták. Egy évvel később, Spanyolországban, Andorrában tartóztatták le egy hotelben.

Az Egymásért, Egy-Másért Alapítvány kuratóriumi elnökét, Földesi-Szabó Lászlót hét évre ítélték csempészésért és sikkasztásért 2010-ben. Az ítélethirdetés előtt kisétált a bíróságról. Egy évvel később kapták el, Kőbányán bujkált egy panellakásban.

Szerző ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Elszabadult makákók miatt új rendőri egységet hoztak létre Thaiföldön

origo.hu

Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

mindmegette.hu

A 13 legjobb ebédötlet a húsvéti négynapos hosszú hétvégére

mandiner.hu

Váratlan helyről kapott támogató szavakat Varga Judit

ripost.hu

Egy ország kapott szívéhez a gyásztól: elhunyt a népszerű műsorvezető

hirtv.hu

Zelenszkij korábbi szövetségesének példa nélküli interjúja borzolja a kedélyeket Ukrajnában + videó

origo.hu

Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

mindmegette.hu

Szabi, a pék 12 legjobb péksüteménye húsvétra: ezekkel a receptekkel garantált a siker

ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Szoboszlai kiakadt, nem avatták be egy fontos döntésbe

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

HŰHA

Aurelio mégsem változott meg? Videóban őrjöng az interneten

HŰHA

Ez már döfi: menő szexjátékot reklámoz a TV2 sztárja - Videó

HŰHA

Nagyon morbid: Szexoldalon tűnt fel Diana hercegné hasonmása — Fotók

HŰHA

Büfés forradalmár? Nagy Ő Virág szendvicseket osztogatott volna a szabadságharcban

HŰHA

Bugyi nélkül állt kamerák elé a bombázó: mindent megmutatott

HŰHA

Kőgazdag Szandi az intim tetkóiról vallott: „Csak az tudja, aki látott közelről, meztelenül”

HŰHA

Oroszlán Szonja lapos hasat villantott: „Legyen ennyi elég”

HŰHA

"Megmutatom, milyen felsőbbrendűnek lenni" – Alekosz testvére most Opitz Barbit hódítaná meg