2010 óta nyolcszor annyi pedofilt ítéltek el, mint korábban

POLITIK
Létrehozva: 2022.03.22.

Elképesztő fejlemény látott napvilágot VV Fanni ügyében!

Eljött az idő: kedden a vádbeszédet, csütörtökön pedig a védelmet hallgatja meg a bíróság, négy év után végre pont kerül a rejtélyes gyilkossági ügy végére.

Szerző ripost

Sok-sok kérdésre még mindig nincs és lehet, hogy sosem lesz válasz az ország bűnügyi történetének egyik legfurcsább gyilkossági ügyében, van viszont számos közvetett bizonyíték, melyek mind arra mutatnak, hogy B. László hathatós közreműködésével tűnt el örökre Novozánszki Fanni.

Életszerűtlen a védekezése

A fiatal lány az eltűnése előtt a saját lakásán találkozott a gyanúsítottal, kamerák felvételei árulkodnak arról, hogy Fannit védekezésre képtelen állapotban a karjában viszi a garázson át egy bérelt autóig. A kocsiban nagy mennyiségű vért találtak, Fanni DNS-ét B. László siófoki lakásában és egy hosszú kötél szálai között is megtalálták. Az FBI nyomozói pedig hat méteres pontossággal bemérték azt a Duna-parti helyszínt, ahol a gyanú szerint a férfi megszabadult a holttesttől.

Fotó: Hatlaczki Balázs / Bors

B. László a per első percétől kezdve kategorikusan tagadja, hogy kioltotta volna a lány életét, de, hogy a sokszor életszerűtlen védekezése meggyőzi-e végül a bíróságot, hamarosan kiderül.

A vádbeszédre március 22-én, a védőbeszédre pedig március 24-én kerül sor a Fővárosi Törvényszéken, ahonnan dr. Lichy József, a Novozánszki család jogi képviselője szerint jó lenne, ha már ki sem jönne az elkövetkezendő évtizedekben a gyanúsított.

30 évet kaphat

"B. László kétféle ítéletre számíthat. Vagy felmentik, vagy harminc évet kap, köztes megoldás nincs" – mondta a Borsnak az ügyvéd. – "A perbeszédeket köve­tően – volt már erre példa (a Debreceni Ítélőtábla 18 év fegyházbüntetésre ítélte a borsodnádasdi gyilkos néven elhíresült B. Rolandot, akit már a perbeszédek után őrizetbe vettek, nehogy az ítélethirdetésről megszökjön) – elképzelhető, hogy a gyanúsítottat a bíróság letartóztatásba helyezi annak érdekében, hogy a majd egy hónappal későbbi, április 29-i ítélethirdetésen mindenképpen megjelenjen. Akinek harmincéves börtönbüntetés néz ki, bizony hajlamos lehet olyan döntést hozni, hogy nem jelenik meg az ítélethirdetéskor, hanem inkább egy másik országban próbál új életet kezdeni. Megnyugtató lenne, ha B. László már az ítélethirdetésig is letartóztatásban lenne, vagyis be kellene zárni, nehogy megszökjön" – magyarázta dr. Lichy, majd így folytatta:

B. Lászlóról a nyomozás során kiderült, hogy Fanni eltűnése után nem csak rákeresett arra, hogy honnan nincs kiadatás, de a Booking szállásközvetítő oldalon 30 napra le is foglalt szállást Belize Cityben és egy San Pedro nevű városban is, amely szintén Belize területén fekszik. Vagyis készült arra, hogy felszívódik a hazai hatóságok elől. A 30–35 év olyan komoly büntetés, hogy az elítéltnek inkább megéri menekülni, sem- mint élete hátralévő részében rácsok mögött ülni.

Fotó: Laszlo Sulyok

Több hazai ismert ember is lelépett már a bíróságról

1999-ben Ambrus Attila az előzetesből, a Gyorskocsi utcából lépett meg. A 27-szeres fegyveres rablással gyanúsított sportoló hat méter magasból ugrott a járdára… Három hónap múlva, lakossági bejelentés alapján kapták el Budapesten, egy zuglói lakásban.

2008-ban megszökött az ítélethirdetésről Farkas Károly, később testvére, Farkas Péter is, mindketten kisétáltak a bíróságról. Őket kábítószer-kereskedelemmel vádolták. Egy évvel később, Spanyolországban, Andorrában tartóztatták le egy hotelben.

Az Egymásért, Egy-Másért Alapítvány kuratóriumi elnökét, Földesi-Szabó Lászlót hét évre ítélték csempészésért és sikkasztásért 2010-ben. Az ítélethirdetés előtt kisétált a bíróságról. Egy évvel később kapták el, Kőbányán bujkált egy panellakásban.

Szerző ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt van az újabb gyanús jel Kulcsár Edina negyedik terhességével kapcsolatban

origo.hu

Drámai hírek érkeztek Bruce Willis állapotáról

borsonline.hu

"Már nem veszi el tőlünk senki, kisfiam" - szörnyű csapás érte Curtiséket, kisgyermekét vigasztalja

hirtv.hu

180 fokos fordulatot vett Geert Wilders?

ripost.hu

Így üzennek halott szeretteink a síron túlról

mandiner.hu

Magába szívta a gyógyszert, fújhatja az olimpiai szereplést a vízilabdázó

origo.hu

Váratlanul szakított a TV2 álompárja

mindmegette.hu

Ez a tökéletes, pihe-puha kelt tészta titka: ha így csinálod, garantált a siker!

life.hu

A tartós megoldás: a hüvelyflóra regenerálása a mindennapokban (hirdetés)

she.life.hu

Így szüntette meg a cikluszavaromat a barátcserje ( hirdetés)

life.hu

Nem csak a tűrőképességeden múlik, hogyan éled meg a havivérzéssel és a PMS-sel járó fájdalmakat (hirdetés)

ripost.hu

Pusztító jóslat: eljött a végzet hírnöke, aggódhat az emberiség

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

HŰHA

Új jövevény érkezik Kulcsár Edina és G.w.M életébe

HŰHA

Berki Krisztián szelleme ismét megjelent: tisztázta a halála körülményeit

HŰHA

Kés alá fekszik Molnár Anikó

HŰHA

Keresztre feszítették Varga Viktort – Fotó

HŰHA

3,7 millió helyett egy forintot sem fizet a TV2 Hódi Pamela férjének

HŰHA

Új őrület indul? G.w.M-nek öltöznek az egyetemisták

HŰHA

Bejött az influenszerkedés: ezzel az autócsodával járkál Megyeri Csilla - fotó

HŰHA

Kiderült a titok: Vilmos herceg nagyon féltékeny Harry-re