2 éve

Váratlan fordulat, Kulka János így tér vissza a mozikba

Az író elárulta, a színész pozitív válasza nélkül meg sem születhetne a film.

A 2011-ben bemutatott és nagy sikerrel vetített Vizsga című film folytatásában vállalt szerepet Kulka János. A négy éve súlyos sztrókon átesett színész a mozi első részében is kulcsszerepet kapott, ez most sem lesz másképp. Köbli Norbert forgatókönyvíró elárulta, a művész nélkül film se lenne.

„Ha János nemet mondott volna, nem csináljuk meg a filmet, meg se írom a forgatókönyvet – vallotta be Köbli a Blikknek. – Szerencsére már az ötletre igent mondott, és nagy örömmel vetette bele magát ebbe az újabb közös kalandba. Ez már a negyedik közös filmünk lesz.”

Fotó: Ripost/ Markovics Gábor

Az író a lapnak további érdekességet is elárult a Játszma című moziról.

„Kulka sztrókját beleírtam A játszma forgatókönyvébe: az általa játszott karakter, Markó Pál is sztrókot kap a film elején. A történet ezúttal a hidegháborús hatvanas években játszódik, ahol is a kádári titkosszolgálat új, minden eddiginél fordulatosabb és veszélyesebb állambiztonsági játszmába kezd. Ennek a játszmának kellős közepén találja magát Kulka és az általa alakított nyugállományú alezredes.”

A színművész sztrókja óta afáziával küzd, lassan gyógyul, de jó ideje dolgozik együtt logopédussal, hogy minél többet és minél folyamatosabban tudjon beszélni, valamint edz, hogy fizikailag is bírja a többhetes forgatást

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!