2 éve

Dagad a botrány, reagáltak a háziorvosok Sebestyén Balázs vádjaira

A rádiós a múlt héten élő adásban tett olyan kijelentéseket a nyugdíjasokról és a háziorvosokról, amiket az utóbbiak sérelmeztek.

Élő adásban tett ismét aggályos kijelentést Sebestyén Balázs! A rádiós a reggeli műsorának múlt csütörtöki adásában meglehetősen rágalmazó mondatokkal illette a magyar háziorvosokat.

A műsor témája az idős vezetők voltak, akik Balázs szerint már nem tudnak úgy koncentrálni az utakon, mint a fiatalabb társaik. Balázs a műsorban nem rejtette véka alá a véleményét, a tőle megszokott stílusban fejtette ki a véleményét.

Fotó: Markovics Gábor

„A háziorvost is megbüntetném, börtönbe zárnám, a csávótól elvenném a jogosítványt, a mamának kötelező házikarantén egy évig, senki sehova. Felderíteném a háziorvosát és azonnal kettő év letöltendőre ítélném őt is, mint a huzat. Elmennek a háziorovosok a fenébe, akik ötezer forintért átengedik, az összes rohadjon meg. Bemegy a papa 68 évesen mankóval, járni nem tud, a zöldségesig nem engednéd le, aztán a háziorvos ötezer forintért azt mondja, vezessen. Aztán kienged egy gyilkost az útra, aki majd megöl valakit. Legjobb esetben saját magát. Ezt nehezen tolerálom. Egy bizonyos kor felett mindenkitől elvenném a jogosítványt” - fejtette ki a műsorban Balázs.

Háziorvosok Online Szervezete és a Magyar Orvosi Kamara Háziorvosi Csoportja közös közleményben tiltakozott. Azt írták, elhatárolódnak Sebestyén kijelentéseitől, a műsorvezető gondolatmenetét ugyanakkor sértőnek, rágalmazónak és durván általánosítónak találják a háziorvos társadalomra nézve. Kifejtették, hogy Balázs a kijelentésével korrupció gyanújával sározta be az egész orvostársadalmat.

„A Háziorvosok Online Szervezete, a Magyar Orvosi Kamara Háziorvosi Csoportja, a háziorvosi és házi gyermekorvosi kollegiális vezetők a teljes háziorvos társadalom nevében elhatárolódnak Sebestyén Balázs műsorvezető azon kijelentéseitől, miszerint a háziorvosok 5000 forintért egészségi alkalmasságot igazolnak olyan idős páciensek részére, akik a gépjárművezetésre egészségügyi szempontból amúgy alkalmatlanok. A műsorvezető evvel kapcsolatos gondolatmenete sértő, rágalmazó, durván általánosító a háziorvos társadalomra nézve, másrészről korrupció gyanújával sározza be az egész orvostársadalmat. A térítési díj ellenébe igénybe vehető egészségügyi szolgáltatásokról szóló jogszabály pontosan meghatározza, hogy 60 év felett 2500 forint, 70 év felett pedig 1700 forint az alkalmassági vizsgálatok díja” - írták közleményükben.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!