2 éve

Till Attila filmjéből amerikai minisorozatot készít a Vészhelyzet sztárja!

Noah Wyle, a Vészhelyzet sorozat egykori jól ismert Carter doktora, nemrégiben alapított produkciós cége, a Slippery Moon Productions a Warner Bros. TV-vel közösen minisorozatot fejleszt Till Attila Tiszta szívvel című filmjéből.

Óriási lehetőséget kapott Till Attila! A műsorvezető által rendezett filmet, a Tiszta szívvelt 2016-ban mutatták be. A film nagy sikert aratott, most pedig újabb elismerésben részesült: a Vészhelyzet Carter doktora, Noah Wyle saját produkciós céget alapított, első projektjüknek pedig Tilla filmjét szemelték ki.

Fotó: Markovics Gábor

Wyle amerikai minisorozatot készítene a kerekesszékes banda történetéről szóló alkotásból.

„A célunk kettős a sorozattal: egyrészt olyan műsort akarunk csinálni, amit még nem láthattunk tévében, másrészt teljesen át akarjuk formálni a jelenlegi felfogásunkat arról, mi mindenre is képesek a mozgássérültek” – mondta el Noah Wyle.

A 2017-ben a legjobb külföldi film kategóriában Oscar-díjra is felterjesztett film a világ számos filmfesztivál díját hozta el, többek között az 57. szaloniki filmfesztivál fődíját, a legjobb filmért járó Arany Alexandert, a legjobb férfi színész díját megosztva a három főhőst alakító színészek – Fenyvesi Zoltán, Thuróczy Szabolcs és Fekete Ádám – között, a franciaországi Arras filmfesztivál filmkritikus zsűri díját, a közönségdíjat és az ifjúsági zsűri “Regards jeunes” díját, a cottbusi fesztiválon a nagyvilág filmkritikusait tömörítő nemzetközi szervezet, a FIPRESCI zsűrije díjazta. A krikusi díj mellé Tilla Attila filmje az ökumenikus zsűri díját is elnyerte Cottbus-ban.

Fotó: Laokoon Filmgroup

A filmre már korábban is felfigyeltek Amerikában, a 2016-ban 52. alkalommal megrendezett chicagói nemzetközi filmfesztiválon elnyerte a Chicago Sun Times világhírű filmkritikusáról elnevezett Roger Ebert-díjat.

Stalter Judittal, a film producerével 2-3 éve vette fel a kapcsolatot Noah Wyle az adaptációval kapcsolatban, azóta folyik a közös munka és a különböző jogi egyeztetések.

A Tiszta szívvel egy 2016-ban bemutatott magyar akcióvígjáték egy kerekesszékes bandáról, ahol két mozgássérült fiatal közeli barátságot köt egy vagány kerekesszékes bérgyilkossal. A film alapkérdése az, hogy nagyobb bűn-e elhagyni egy fogyatékkal született gyereket vagy bérgyilkosként mocskos gengsztereket kivégezni. Az akciódús történet középpontjában lévő húszéves fiú, a haverja és egy volt tűzoltó mindennél jobban retteg, hogy teljesen feleslegesek a társadalom számára. Amikor kiderül, hogy az alvilág számára is azok, akkor aztán igazán bevadulnak.

A filmet Till Attila rendezte, mely az Oscar-díjas Saul fiá-t gyártó Laokoon Filmgroup gyártásában készült, producere Stalter Judit, Rajna Gábor és Sipos Gábor, operatőre Juhász Imre, látványtervezője Ágh Márton, főbb szereplői Thuróczy Szabolcs, Fekete Ádám, Balsai Móni és Fenyvesi Zoltán.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!