Létrehozva: 2020.01.02.

Veszélyes nyaralás: napokra elszakadt a külvilágtól Vámos Erika!

Kínába utazott, ezért napokig képtelen kapcsolatot teremteni a külvilággal Vámos Erika! A TV2 sztárja rendkívül nagy kockázatot vállalt azzal, hogy egyedül elmerészkedett a kommunista országba, ám Erika korábban sem riadt vissza az izgalmas helyzetektől. 

Vámos Erika már hetek óta Ázsiában utazgat. Az elmúlt napokban megfordult Vietnámban, Laoszon, Malajziában, és a múlt héten két napot eltöltött Kínában is, ahol jórészt kellemetlen élmények érték őt.

Erikát már a határnál megdöbbentette, hogy nem kapott vízumot, csak 144 órára elegendő turistavízumot, ami azt jelenti, hogy hatnaponta ki kell utaznia az országból, majd újra vissza, ha szeretne huzamosabb ideig maradni.

Fotó: Ripost

„Olyan komoly vízumkérő papírt kellett kitöltenem, mintha Amerikába mennék, ahová egyébként van is tízéves tartózkodási engedélyem. Itt viszont nem adták meg, ráadásul, mivel leírtam, hogy riporter vagyok, azt hitték, illegálisan akarok forgatni náluk. Úgy üvöltöztek velem, hogy azt sem tudtam, mit csináljak, ráadásul alig érthetően beszéltek angolul, így tényleg nem tudtam, mihez kezdjek” – mondta el a Ripost-nak Erika, aki hosszas huzavona után megkapta a hatnapos vízumot, ezért úgy döntött, hétfőn a rossz tapasztalatok ellenére újabb öt napra kiutazik Kínába.

Fotó: Ripost

„Nagyon kíváncsi vagyok az ország kultúrájára, amibe a kétnapos kint tartózkodásom során betekintést nyerhettem. Elképesztő például számomra az, hogy az utcán vagy a tömegközlekedési eszközökön szabályosan harcolni kell, különben fellöknek, eltaposnak, a szó szoros értelmében. Rengetegen élnek kint, és teljesen más az életritmusuk az ottani embereknek. Ettől függetlenül kedvességet is tapasztaltam. Egyik nap egy utcai árusnál vásároltam ételt, amitől szörnyű gyomorrontásom lett. Nagy nehezen találtam egy plázát, ahol az információs pultnál megkérdeztem, hol van egy gyógyszertár. Egy ottani, tizennyolc év körüli fiú sietett a segítségemre: bár nem beszélt angolul, jelezte, hogy kövessem. Olyan hihetetlenül gyorsan ment, hogy én már szinte kocogtam mellette. Ekkor történt meg a baj. Elbotlottam egy görcsben, és akkorát estem, hogy a tenyeremen nem maradt bőr, a térdemen pedig egy óriási seb keletkezett. Ekkor már csak nevetni tudtam magamon: nem elég, hogy egy idegen országban elrontottam a gyomromat, de a földön is kötöttem ki” – számolt be a kinti élményeiről Erika, aki a második kínai utazását már jobban megtervezte.

Fotó: Ripost

Az első kiruccanáson ugyanis sokként érte, hogy Kínában nem működik sem a Facebook, sem az egyéb közösségi oldalak, sőt, csak kínai weboldalakat tölt be az internet, amikből ő egy szót sem ért.

„Megkérdeztem a hotel recepcióján, hogy miért nem használhatom a Facebookot vagy nézhetem meg az emailjeimet? Azt mondták, Kínában semmilyen európai weboldal nem fogható, ráadásul kint az SMS-ek sem érkeznek meg mindig. Az üzenetek és a hívások díja egyébként horribilis összeg, közel hétszáz forint percenként, így tényleg azt éreztem, hogy magamra vagyok utalva. Senki nem volt velem, és ha bajba kerültem volna, akkor nincs ott az okostelefonom megannyi applikációja, amivel segítséget kérhettem volna, hiszen egyik sem működött. A második utazásomra ezért komoly térképgyűjteménnyel készültem, és a konzulátusok, követségek elérhetőségét is feljegyeztem. Bízom benne, hogy nem esik majd bántódásom” – mondta bizakodva a Több mint TestŐr műsorvezetője.

Nyárból a télbe Erika Laoszból utazott Kínába, ám annak véletlenül nem nézett utána, hogy pontosan milyen idő is lehet az országban. Így esett, hogy a másfél órás repülőút után a harmincöt fokból a kilencfokos hidegbe érkezett meg. A műsorvezető rövid, nyári ruhában állt a reptéren, míg mindenki más nagykabátban közlekedett. „Elképesztően komikus volt a szituáció, nem beszélve arról, hogy mennyire fáztam! Ezért rögtön elmentem egy kínai boltba, ahol meleg ruhákat vásároltam. A végén úgy néztem ki, mint egy eszkimó” – fogalmazott nevetve a műsorvezető.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt a nem várt fordulat, egyáltalán nem azt kapják Amerikától az ukránok, mint amire számítottak

origo.hu

Rejtett kampányfinanszírozás a fővárosban?

borsonline.hu

Kismamának is gyönyörű: Lékai-Kiss Ramónát gömbölyödő pocakkal kapták le

magyarnemzet.hu

Elúszhatott a bajnoki cím, de Klopp már más miatt aggódik

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

magyarnemzet.hu

Hazahozhatják Suhajda Szilárd holttestét a Mount Everestről

origo.hu

Dögös dominaként pózol újabb fotóin az Exatlon bombázója

mindmegette.hu

Bezárja az összes önkiszolgáló kasszáját, visszahozza a hagyományos pénztárakat ez a bolt

ripost.hu

Lehetetlen teszt, ha megfejted az emberek 1 százalékába tartozol

ripost.hu

Sztárok bulizás közben - Galéria

ripost.hu

Őrült tavaszi szerelem: 3 csillagjegyre most igazi boldogság vár

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

HŰHA

Áll a bál az X-Faktor körül, még saját mentora is a műsort szapulta

HŰHA

Újabb álompár van születőben? Nagy Ő Natira hajt a magyar rapper

HŰHA

"Csak dolgozni ne kelljen..." – közel félmilliót keresett egy nap alatt Aurelio

HŰHA

„Hű, de taplón beszél” — új szerelme miatt féltik Berki Mazsit

HŰHA

Megyeri Csillát ágyban hemperegve kapták lencsevégre – Forró fotó

HŰHA

"Brutál szép vagy" – Tóth Andi olyan feszülős nacit vett fel, hogy a látvány mindenkit letaglóz

HŰHA

Házasság első látásra: Petra kitálalt a botoxról és plasztikázásról

HŰHA

"Visszaeső bűnöző vagyok" - szabálysértést követett el a Házasság első látásra Petrája