2 éve

Örökbe fogadott kislányával találkozott Kárpáti Rebeka

A műsorvezető két hetet töltött Afrikában, hogy segíthessen a rászorulóknak.

Nem rég tért haza az afrikai humanitárius túrájáról Kárpáti Rebeka, aki közel két hetet töltött Kongóban, hogy egy mélyszegénységben élő család házépítésénél segédkezzen. Ez idő alatt adományokat osztott a helyi iskolában, az óvodában és egy árvaházban, ráadásul arról a kislányról sem feledkezett meg, akit az Afrikáért Alapítványon keresztül rendszeresen támogat.

Fotó: Markovics Gábor / RIpost

Vittem neki egy kis csomagot, és megnéztem, hogy hol laknak. A házuk nagyon megrendítő volt, Davina a földön alszik, nincs se ágya, se matraca. Kezdetben nagyon meg volt szeppenve, nem értette az egészet, de később feloldódott, és remekül éreztük magunkat” – árulta el a Blikknek Rebeka, aki kitért az ottani körülményekre is. A műsorvezetőt egyenesen sokkolták a látottak.

„Óriási hálát érzek, hogy nálunk teljesen hétköznapinak számítanak az olyan dolgok, mint a központi szemétszállítás és közlekedés, vagy az ivóvíz. Odakint ömlik a szemét az utcákon, és ha nagy eső van, a gyerekek egyszerűen nem tudnak iskolába menni. Az egészségügy, az oktatás és a higiénia mind olyan dolgok, amikben fejlődniük kell. A fő gondjuk azonban a túlnépesedés. Amíg segítünk két emberen, addig születik számtalan másik a nincstelenségbe. Azt gondolom, hogy elsőként a születésszabályozást kellene valahogy megoldani” – fogalmazott Rebeka, aki az alapítványon keresztül továbbra is a program része szeretne maradni, és természetesen a jelképesen örökbe fogadott kislányát is támogatja.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!