3 éve

Nem csak az ész, az ügyesség is számít: új gameshow Kasza Tibivel a TV2-n

Az idei év egyik legizgalmasabb formátuma a Catch Point, azaz a Kapd el, ha tudsz! gameshow, amely nem csak a tudásról szól, hanem a jó reflexekről is.

Kapd el, ha tudsz! címmel indul vadonatúj gameshow hétfő este a TV2 műsorán! A vadonatúj formátumban nem csak a játékosok tudása, de az ügyesség is számít, így nincs könnyű dolguk, ám nyeremény megéri a fáradozást: a győztes páros ötmillió forinttal gazdagodhat. A játékban ugyanis nem egyénileg, hanem párban kell megmérettetnie magát három csapatnak. Egy kérdésre tíz fotó tűnik fel egy hatalmas kivetítőn, a játékosnak pedig nincs más dolga, mint az általa helyesnek tartott kép elé állni.

Fotó: TV2

Ha jól döntött és a megfelelő fotó előtt áll, egy labda esik a kezébe 5 méter magasról és ezzel ölébe hullik a nyeremény is. Ha téved, de elég gyors és ügyes, akkor bárhonnan esik is a labda, ha elkapja, ugyanúgy jár a nyeremény. A második fordulóban nehezedik a feladat: a megfejtés ismertetésekor minden ledfal fölül leesik egy-egy labda, a rossz válaszokhoz tartozó kilenc ledfal fölül kék, az egyetlen helyes válaszhoz tartozó ledfal fölül rózsaszín – utóbbit kell elkapni. Amelyik páros a legkevesebb pénzt gyűjtötte az első két fordulóban, az elbúcsúzik, a másik kettő jut tovább a harmadik fordulóba.

A harmadik fordulóban a két továbbjutó egy sajátos párbajban méri össze a tudását és az ügyességét, egy-egy perc alatt tíz-tíz villámkérdés dönt arról, hogy közülük ki esik ki és melyikük jut a fináléba. Elkapott labdánként 150.000 forintot, vagyis összesen akár 1.500.000 forintot lehet szerezni.

Fotó: TV2

A fináléban a játékosok eldönthetik, hogy kockáztatják-e az eddig összegyűjtött pénzüket az ötmilliós fődíjért. Ha igen, akkor el kell kapniuk az Aranylabdát ahhoz, hogy elvihessék a fődíjat, ha nem, azt is elveszítik, amit addig gyűjtöttek. Ha nem kockáztatnak, akkor biztosan elviszik, amit eddig összegyűjtöttek. Ebben a játékban tehát nemcsak a tudás számít, a jó reflex és a taktikázás is hozzásegítheti a párokat a mesés nyereményhez.

Fotó: TV2

Kasza Tibi örömmel vállalta el a műsor vezetését, ráadásul ő is kipróbálta magát a Kapd el, ha tudsz!-ban, mivel nem csak elmagyarázza a szabályokat, hanem be is mutatja azokat. Tibi elárulta: gyerekkorában nem szerette a labdajátékokat és a tornaórákat.

„Volt alkalmam testneveléstanárokkal beszélgetni a műsorban és kérdőre is vontam őket a fiatalságomért. Például a kislabdadobást a világ legértelmetlenebb dolgának tartom a mai napig. Nem értettem, miért kell egy olyan tárgyat dobálnom, ami alapvetően nem akar repülni. Emellett megemlíteném még a kötélmászást, amit szintén utáltam„ – árulta el a műsorvezető.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!