3 éve

Így alakítják át a modelleket, ez derült ki Mihalik Enikő karrierjéről

Ebergényi Réka felfedezésérõl is meglepõ részletek derültek ki. Menedzserük mesélt a lányokról.

Senki nem születik modellnek, a pályát választó fiataloknak szükségük van egy olyan ügynökségre, amely felépíti őket. Az arra érdemesekbe ugyanis százezreket – különleges esetekben akár milliókat is – fektethetnek, mielőtt sztárrá válnának.Így volt ez napjaink egyik magyar szupersztárjával, Mihalik Enikővel és elődjével, Ebergényi Rékával is, akik történetéről felfedezőjük és menedzserük, Kajdi Csaba mesélt.

"Emlékszem, megérkezett csálé fogakkal, kontúrceruzával készített szájjal, és olyan szemöldökkel, mintha konyakospohár mentén rajzolták volna. Szép és érdekes lány volt, de kellett vele dolgozni, mire piacképessé vált" – elevenítette fel a Visage Modellügynökség tulajdonosa, hogyan ismerkedett meg Ebergényivel, aki később, 2002-ben az első magyar lány lett, aki Victoria’s Secret-divatbemutatón lépett fel. Addig azonban előfordult, hogy összekülönböztek - írja a Blikk.

"Milánóba küldtük ki, ám amikor visszajött, eléggé nagydarab lett, mert szeretett nassolni. Akkor magyaráztam el neki, hogy ez egy életforma. Össze is szedte magát, és úgy ment ki Amerikába, ahol olyan jó visszajelzéseket kapott, hogy az ügynökség 15 ezer dollárért azonnal megcsináltatta Réka fogait" – mesélte Kajdi, aki akkor is ott volt, amikor a külföldi ügynökség Mihalik Enikőt alakította át.

"A Chanelhez kellett mennie castingra, de nem tetszett a stílusa az ügynökségnek, ezért levitték a Pradába, ahol cipőt vettek neki" – mondta a NőComment! felvételén a szakember.

Ám ez ma már ritkán fordul elő: Kajcsi Csaba a Blikknek elárulta, nagyon megválogatják, kinek a karrierjébe ölnek pénzt.

"A 2000-es esztendők kezdetén évi ezer modell akart sztár lenni, most százezer. Külföldre már csak olyat hívnak, akik szinte tökéletesek. Mi is alaposan megválogatjuk, kibe fektetünk, de ha látunk benne lehetőséget, fizetjük a tesztfotózásait, az útiköltségét, esetleg befizetjük egy formába hozó bootcampre, veszünk neki egy-két ruhadarabot. Ezeket a költségeket természetesen később a bevételből levonjuk" – sorolta Kajdi. Ugyanez igaz a külföldi lehetőség költségeire nézvést is, amelyeket szintén előlegként tartanak nyilván, így előfordul, hogy egy lány hetekig-hónapokig dolgozik, mire először igazán keresni tud.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!