4 éve

Itt a valóság, ezt gondolják a nyilvános szoptatásról a magyar sztárok

Gyorsan körbe járt az interneten az a videó, ahol Miami-ban egy bikinis divatbemutatón, az egyik modell a kifutón sétálva szoptatta öt hónapos gyermekét.

Rengetegen gratuláltak neki, de voltak, akik ízléstelennek tartották a pici nyilvános etetését. Megkérdeztük a magyar sztáranyukákat, ki hogyan áll a kérdéshez, nagyon megoszlanak a vélemények.

Trokán Anna a nyilvános szoptatás élharcosa

A gyönyörű színésznő első gyermeke, Károly, nemrég múlt egy éves. Mielőtt Trokán Anna anya lett, nem gondolta, hogy egyszer ebben a sokakat megosztó témában foglal majd állást. Végül hazánkban ő volt az első ismert anyuka, kiállt a nyilvános szoptatás mellett. Instagram-oldalára is feltöltött egy fotót, ahol kisfiát eteti.

Gyermeket szoptatni olyan természetes, mint egy pogácsát megenni a metrón

– mondta korábban a %RIPOST%-nak a színésznő. - Ennyire frusztrált szexuálisan a társadalom?! Pedig ennek az egésznek semmi köze a szexualitáshoz vagy a magamutogatáshoz. Egyre több fórumon olvasok arról, hogy ezt valamiféle perverz tevékenységnek tartják. Ez nem normális gondolkodás, hiszen mi lehet természetesebb, mint az, hogy egy anya táplálja a gyermekét?”

Kapócs Zsóka: Sosem venném elő a mellemet egy étteremben

Április elején adott életet első gyermekének, Borisznak. Náluk a természet elrendezte a szoptatás kérdését, mert két hét után elapadt a teje Zsókának.

„De ettől függetlenül van véleményem a témáról, én nem vagyok a híve a nyilvános táplálásnak – mondta a színésznő. – Én sosem venném elő a mellemet egy étteremben, ha olyan helyzetben lettem volna, hogy a gyerek éhes, akkor megtalálnám a módját, és elvonulnék. Nem hiszem, hogy más evés közben kíváncsi arra, ahogy egy anyuka eteti a gyermekét. Ez annál sokkal intimebb dolog.”

 

Pirner Alma húzni kell egy határt

A rúdtáncos szerencsésnek érzi magát, mert a legtöbbször meg tudta oldani, hogy otthon szoptassa a gyermekét, Lenit.

„Nem tudom, hogy az amerikai modellnek volt-e ezzel konkrét célja, vagy csak rákényszerült, hogy munka közben oldja meg gyermeke etetését – kezdte Pirner Alma. – De mondjuk, ha ő egy olyan ember, akinek vannak követői, vagy véleményvezér, lehet csak fel akarta hívni a figyelmet az anyatejes etetés fontosságára, akkor rendben van. Minden kultúrában másképp kezelik ezt a kérdést, van, ahol teljesen megszokott, máshol elítélik. Szerintem meg kell húzni egy határt, nem vagyok a híve, hogy az anyuka bárhol, úgymond közönség előtt szoptasson.”

Horváth Éva mellette van

A modell rengeteget utazik együtt kisfiával, Kristóffal, így többször is nyilvános helyen szoptatott.

Mivel a gyermek az első, ha éhes, akkor etetni kell

– sommázta Horváth Éva. – Persze nem kell a magamutogatás, ha megoldható. Kristóf már egy éves és két hónapos, szerencsére még van tejem, mert elutasítja a tápszeres etetést. Előfordult, hogy repülőtéren, sőt repülőn is szoptattam, senki nem nézett rám csúnyán. A gépen egyébként azért kapott anyatejet, hogy felszállás közben ne duguljon be a füle. De egyébként nálunk van nyugi-cicizés is, amikor valami baja van a kisfiamnak.”

 

Kulcsár Edina szerint van középút

Már nem kell sokat várni, és a modell világra hozza első kisfiát, Madoxot.

Szerintem a kettő között van valahol az igazság

– mondta a %RIPOST%-nak Kulcsár Edina. – Éppen a napokban láttam egy videót, ahol egy szenátor asszony a parlamentben éppen felszólal, miközben a cicijén ott lóg a kisbabája. Na azt azért már durvának találom. De természetesen, ha a gyermek éhes, és olyan helyzetben vagy, hogy nem tudsz elvonulni, akkor is meg lehet oldani kulturáltan, mondjuk letakarni a kicsi fejét egy kendővel. Én egyébként sem szeretem mutogatni magam, ennél szemérmesebb vagyok.”

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!