4 éve

Kiderült, mi okozta Tahi Tóth László halálát

A Kossuth-díjas mûvész testvére megrázó részleteket mesélt öccse utolsó napjairól.

Tahi-Tóth Gábor lapunknak elmondta: sokként érte a családot, hogy a színészt újra megtámadta a gyilkos kór.  Nyolc hét alatt győzte le a betegség.

December 27-én még színpadon állt Tahi Tóth László, aki csütörtök délután budai otthonában örökre lehunyta szemét. Mint kiderült, a tavaly életmentő agyműtéten átesett Kossuth-díjas művész utolsó előadása előtt pár nappal újra látászavarra és mozgáskoordinációs problémákra panaszkodott. Felesége, Kárászy Szilvia 28-án egy CT-vizsgálat után tudta meg, hogy a színésznek kiújult az agydaganata. Tahi Tóth László mégsem adta fel a küzdelmet. Bízott a gyógyulásban.

 „Hogy tavaly felépült, az egy csoda volt. Mindenki megkönnyebbült, és boldog volt miatta” – mondta a %RIPOST%-nak a színész öccse, Tahi-Tóth Gábor. „Sokként ért bennünket, hogy kiújult a betegsége. Rohamosan rosszabbodott a bátyám állapota. Még a CT napján kétszer elesett, Szilvia engem hívott fel, hogy segítsek, mert egyedül nem tudja felállítani, és eltámogatni az ágyig. Heten voltunk testvérek, a legidősebb Nándi bátyám negyvenhárom éves volt, amikor elvitte az agydaganat. Õ hónapokon keresztül szenvedett. Lacinak viszont napról-napra romlott az állapota..."

Hogy miképp élte meg betegségét Tahi Tóth László, és hogyan viselte felesége a nehéz heteket, azt elolvashatod a %RIPOST% napilap szombati számából. Keresd az újságárusoknál!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!