5 éve

Pirner Alma a veszélyes új őrületről: terhesen pörögnek a rúdon a nők!

A téma szakértõje, Pirner Alma úgy gondolja, a terhesség semelyik szakaszában nem szabadna akrobatikus táncot lejteniük a várandós asszonyoknak.

Bizarr divat terjed a brit kismamák körében: egyre több terhes asszony dönt úgy, hogy a várandósság alatt nem mindennapi hobbinak, az akrobatikus rúdtáncnak hódol. Ez a sport egy kezdő számára sem kockázatmentes, ám egy kismama számára megannyi veszélyt rejt magában.

Pirner Alma, hazánk egyik legismertebb rúdtánc-fitnesz oktatója az óráin megannyi fiatal édesanyának adta már vissza az önbecsülését, motivációs bejegyzései, életmódtanácsai és saját példája alapján mára kivívta a szakma és a közönség megbecsülését.

Bebizonyította, hogy a rúdtánc nem csupán egy erotikus mozgásforma, hanem kemény sport, amelyet erős izomzat nélkül lehetetlen profin végezni. Mivel az akrobatikus rúdtánc során az alany gyakorlatilag a saját testével súlyzózik, határozottan ellenzi a terhesség alatti rúdtáncolást.

„Fontos különbséget kell tenni a sztenderd rúdtánc és a rúdtánc-akrobatika között, amikor az ember gyakorlatilag fejjel lefelé lóg a rúdról.

Ez utóbbit semmiképpen nem ajánlanám semmilyen kismamának, sem akkor, ha edzett az illető, sem pedig akkor, ha sosem csinált ilyesmit korábban.

Profi alany esetében az egyszerűbb forgások és a talajról indított gyakorlatok megengedettek, de az akrobatikát nem ajánlom a kismamáknak” – fogalmazott a %RIPOST%-nak Alma, aki a várandóssága alatt maga sem veszélyeztette a magzatát. 

Hogy mi a véleménye Pirner Almának az új őrületről, és mit tanácsol a mozogni vágyó kismamáknak, elolvashatod a szerdai %RIPOST% napilapban!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!